Новоизбраните кмет на Разград, кметовете на населени места и общинските съветници стартираха мандат 2023-2027 г.

Областният управител Владимир Димитров бе водещ на церемонията по откриването на учредителната сесия на Общинския съвет в Разград.

„Желая ви ползотворна работа и по-малко препятствия по пътя към развитието на общината. Надявам се в името на общото добруване да загърбите всякакви политически пристрастия и да се водите само от интереса на хората. Жителите на общината са ви гласували доверие и през следващите четири години с работата си трябва да ги убеждавате, че не са сгрешили в избора си. Хората, които живеят в община Разград, заслужават най-доброто “, каза в обръщението си областният управител.

Пред него новоизбраният кмет на Разград Добрин Добрев, новите общински съветници и кметове на населени места положиха клетва „във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Разград и да работят за тяхното благоденствие.“

Председателят на Общинската избирателна комисия Ралица Костова връчи удостоверенията на новите избраници, а зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет до сесията Полина Иванова връчи на Добрин Добрев знаците на местната власт – кметската огърлица и символичния ключ на града. „Носете с гордост огърлицата и управлявайте мъдро“, пожела му Полина Иванова.

Кметът Добрин Добрев призова всички избраници в местния парламент „да работим заедно и обединени в следващите четири години“. „Може да има много неща, по които се различаваме, да има неща, които ни разделят, но нека обичта и грижата за Разград да ни обединят“, каза той. В речта си кметът изтъкна няколко важни за общината проблема, в разрешаването на които призова местните управници да са единни. Добрин Добрев апелира: „Да бъдем активни в търсене и използване на различни финансови инструменти за подобряване на условията на живот, градоустройството и развитието на всички населени места в общината; да бъдем конкурентни в привличането на европейски средства през новия програмен период, съобразявайки се с новите правила и приоритети; да бъдем твърди в налагането на правилата и опазването на обществения ред; да начертаем нови хоризонти за развитие и растеж на общината не само през следващите четири години, но и занапред за гарантиране на просперитета на Разград; да водим открито управление в постоянен диалог с гражданите, гилдиите и синдикатите при решаване на важните въпрос“. „Всички заедно трябва да решим в какъв град искаме да живеят нашите деца, как да направим така, че те да останат тук“, обобщи Добрин Добрев.

До избор на председател най-възрастният сред общинските съветници Стоян Димитров води първото заседание на местния парламент. Номинациите за председател на Общинския съвет в мандата 2023-2027 г. бяха две: Митко Ханчев от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Галина Георгиева от ГЕРБ. След тайно гласуване за председател на новия Общински съвет беше избрана Галина Георгиева. Тя получи 19 гласа, конкурентът й – 10, а трима съветници не участваха в гласуването.

Галина Георгиева благодари за гласуваното доверие и в своето първо обръщение към  общинските съветници подчерта, че освен писаните, се надява да се спазват и неписаните човешки закони. „На първо място в работата ни тук нека са моралът и етиката. Очаквам след четири години да се поздравим с един успешен мандат, с едно успешно управление, в което сме участвали достойно, а нашите съграждани ще са доволни от резултатите, които виждат“, завърши Галина Георгиева.

Сесията продължи с избор на комисия за изработването на проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за дейността на Общинския съвет.

/e-Razgrad/

Hits: 102

One Reply to “Новоизбраните кмет на Разград, кметовете на населени места и общинските съветници стартираха мандат 2023-2027 г.”

  1. Проста смека: ГЕРБ 7+ ДПС 7 + БСП 5 = 19 очаква се МОНЕВИ и ВЪЗРАЖДАНЕ да се определят,с тях или без тях това е новото мнозинство в Общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.