Незаконни боеприпаси и финансови престъпления разкриха при специализираната полицейска операция

Незаконни боеприпаси са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес в Разградско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Извършени са претърсвания на два адреса: в Разград и в поповското село Помощица, обитавани от 49-годишен мъж. Открити и иззети са 217 ловни патрони кал.16-ти и кал.12-ти и три бойни патрони за карабина 7.62 мм., незаконно държани от него.

В хода на специализираната операция са образувани още три досъдебни производства. Установени са три лица от Цар Калоян – мъж на 60 години и две жени на 60 и 55 години, които с фалшиви документи са получили пенсия по болест.

За времето от март до юли в условията на продължавано престъпление,  неизвестно  лице е въвело в заблуждение 78-годишна жена от Островче, като я убедило, че са му необходими пари за транспорт от Украйна до България, а тя му превела 2000 евро..

В хода на полицейската операция в Кубрат е установен случай на длъжностно присвояване. 27-годишна жена, служител в телекомуникационна фирма, като касиер в офис, е присвоила сумата от 5725 лв., поверени й да ги пази и управлява.

Около 10.30 часа на 18 юли в град Кубрат е спрян лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 39-годишен мъж. Тестван е с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,99 промила алкохол.

/e-Razgrad/

Hits: 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.