На 12 септември ще е честването на 75-годишнината на организирания баскетбол в Разград

Организационният комитет за честване на 75 години организиран баскетбол в Разград обяви нова дата за отбелязване на годишнината – 12 септември, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Първоначалната дата за провеждането на честването бе 2 май, но заради световната пандемия с COVID-19, то бе отложено.

В навечерието на празника ще бъде издаден юбилеен вестник, ще бъде подготвена и подредена във фоайето на спортна зала „Лудогорец“ и изложба с архивни снимки от историята на баскетбола в Разград. В зала „Лудогорец“ ще се проведе самото честване. От Организационния комитет призовават жителите на града да споделят своите и на родствениците си спомени за силните моменти в разградския баскетбол, като предоставят фотографии за включване в изложбата. Тя ще може да бъде разглеждана и онлайн – допълниха организаторите. Телефонът за връзка е 0896758888, Стефан Данаилов.

От 16,00 ч. на 12 септември в зала „Лудогорец“ започват баскетболни срещи на ветерани в отделни възрастови групи.

Всички участници в честването ще получат плакети, юбилеен вестник и тениска с логото на празничното събитие. Организаторите призовават участниците да направят заявка на тел. 0896758888 до 31 август с размерите за тениските, които ще получат.

Честването ще завърши с тържествена вечеря в ресторант „Лес“ за баскетболните хора от Разград и техните гости, в програмата ще участват възпитаници на Центъра за работа с деца.

Сред потвърдилите вече гости са: Христо Христов и Георги Глушков от Българската федерация по баскетбол, баскетболните ветерани Марин Романски, Дарин Великов, Симеон Варчев, също и журналистът от БНТ Петър Василев с телевизионен екип.

Председател на Организационния комитет е Стефан Данаилов, а членове: Наталия Халачева от БК “Вълци-Разград“, изпълнителният директор на „АДМ-Разград“ Светлозар Караджов, бившите баскетболисти Марин Кинов и Петко Петков, бившият баскетболист, треньор, а сега заместник-директор на Спортното училище в Разград Николай Ангелов, Валери Бойчев – главен експерт в Община Разград.

/e-Razgrad/

Снимката е от март, когато бе обсъдено организирането на честването за първоначалната дата 2 май

Hits: 0

One Reply to “На 12 септември ще е честването на 75-годишнината на организирания баскетбол в Разград”

  1. А защо не се проведат тези събития в зала “Абритус”?
    За един приятел питам!
    Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.