КУИЗ-състезание – Разград навърши 1 година

На 17 август в Пица салон „Болярки“ се проведе празничното издание на Куиз-състезание –Разград, организирано от Атанас Мичев и група негови приятели.

Водещи на състезанието бяха Християна Наковска и Александър Златков. Да почетат рождения ден на състезанието взеха участие  70 състезатели, разпределени в 9 отбора.

Състезанието се проведе в 5 кръга с по 10 въпроса във всеки кръг. По случай рождения ден на играта, организаторът беше осигурил рекламен химикал, магнит и тефтер с логото на Куиз-състезание – Разград. На участниците бяха раздадени и над 20 книги, осигурени от спонсорите на играта. За доброто настроение на участниците беше подготвена и  музикална програма от водещата Християна Наковска.

На първо място се класира отборът на Бели Лом-Дряновец с капитан Христо Колев, на второ място се нареди отборът на Орлите с капитан Петър Петров а на трето място беше отборът на Совите с капитан Пламен Петров.

Куизът е състезание тип викторина, в което участниците се състезават отборно. Един отбор се състои от 4 до 7 човека. В играта могат да се запишат и участници без отбори, като те биват присъединявани към някой отбор, в който още има свободни места или се сформира нов . Играта се състои от няколко кръга, в които отборите трябва да отговорят на най-различни въпроси изцяло на енциклопедична тематика за определено време. Един от кръговете може да бъде с предварително зададена тема, която се обявява в края на всяко състезание от отбора събрал най-малко точки. За да бъде играта по-предизвикателна и забавна, в единия кръг са включени аудио и видео въпроси.  Всеки верен отговор носи определен брой точки. На база събраните точки,  се прави класиране на отборите и се награждават. Раздават се и много индивидуални награди за най-активните участници под формата книги.

За първи път играта се организира в България в София през 2001 година от служители на Британския съвет. От тогава насам, играта става много популярна. Провеждат се Национално и Европейско първенство по КУИЗ. В Разград играта набира все по-голяма популярност и в нея вземат участие средно по 70 състезатели. Организаторът Атанас Мичев си сътрудничи и обменя опит със своите колеги на подобен тип състезания от Варна, Русе, Велико Търново и София . Всичко това допринася за поддържане на доброто ниво на куиза в Разград и бързо завладява участниците с интересните си и нестандартни въпроси от всички сфери на нашия живот. В съставянето на въпросите и организацията на играта, съвместно с организатора,  може да участва всеки, който проявява желание за това. Атанас Мичев успя да популяризира играта и в Шумен, където с негово съдействие се провежда куиз от февруари тази година.

По предложение на участниците е взето решение да се провеждат и състезания  с благотворителни каузи. Първият такъв е проведен през месец септември 2019 под надслов: „Да помогнем на ученик в нужда“, на който се събраха 420 лв. С тази сума са купени 6 ваучери за учебни материали, които са предоставени на нуждаещи се ученици. Вторият благотворителен куиз се проведе през месец декември 2020 г. и събраните 350 лв. подпомогнаха кампанията: „Бъди човек – Подари коледна вечеря на човек в нужда“. Идния септември отново ще бъде проведен благотворителен куиз.

Играта се провежда веднъж в месеца, а поради големия интерес от скоро- и по два пъти, когато има желаещи.

Всички любознателни хора са поканени на следващото състезание в Разград на 31 август.

За повече информация и записвания – фейсбук страницата: „КУИЗ Състезания-Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.