На стадиона за мача „Лудогорец“-„Брага“ – само със сертификат

ОТ ЩАБА НА ОРЛИТЕ СЪОБЩАВАТ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА ОТВАРЯНЕ НА ПУНКТОВЕ ЗА ТЕСТИРАНЕ НА ФЕНОВЕ

Издадената заповед на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки на територията на цялата страна от 21 октомври налага промени в мерките за сигурност по време на провеждане на футболната среща между „Лудогорец“ – Разград и „Спортинг“ – Брага на „Хювефарма арена“ от 19.45 ч., съобщават от пресцентъра на МВР в Разград.

Освен документ за самоличност, за влизане на зрители на стадиона ще се изисква представянето на един от следните документи:

  • Сертификат за завършен ваксинационен курс или валиден документ за преболедуване;
  • Сертификат, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено до 72 ч. преди влизане в стадиона изследване по метода на полимеразно верижна реакция (PCR тест) за COVID-19 или бърз антигенен тест до 48 часа.

Сертификатите задължително следва да съдържат QR-код, чрез който ще бъде проверявана валидността им.

За лица до 18 г. тези изисквания няма да се прилагат.

Междувременно от пресцентъра на „Лудогорец“ обявиха, че ще направят всичко възможно за отваряне на пунктове за тестиране на фенове преди двубоя от Лига Европа с „Брага“ в четвъртък. Така ще окаже максимално съдействие на хората, които вече са си закупили билети от предварителната продажба и на тези, които възнамеряват да го направят.

По-късно днес от клуба ще обявя как привържениците, които не разполагат със зелен сертификат, могат да си направят тест, с който да бъдат допуснати до “Хювефарма арена”.

Клубът призовава всички ваксинирани и преболедували в срок от 180 дни да се регистрират на www.his.bg, https://www.his.bg/bg/dgc, за да се сдобият със зеления сертификат, който ще им е нужен занапред при посещение на футболните мачове от вътрешното първенство и европейските клубни турнири.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.