На панаира правиха таратор, а не терор

За пореден път забавната игра „Да правим таратор, а не терор“ се оказа едно от най-емоционалните преживявания в тридневната програма на Панаира на киселото мляко.

Участниците бяха фолклорните състави от Колумбия, Авджълар, Бурса и отбор от читалището в Гецово. Дъждът спести щафетата, с която състезателите трябваше с няколко обиколки бежешком около фонтана пред Общинския културен център да „издоят“ мляко от крава и да „напазаруват“ нужните за приготвянето на таратор продукти. Този път надпреварата бе само в приготвянето на таратор под терасата на Новия театър.

Най-бързи в правенето на студената лятна супа бяха авджъларци, но без изненада най-вкусния таратор приготвиха гецовлии. Те спечелиха и специалната награда на журито от четири деца от ДТС „Капанче“ при читалище „Напредък“ за „най-творчески подход при приготвянето на таратора“.

Най-добре аранжираната чаша с таратор бе тази на отбора от Колумбия. Състезателите от Авджълар бяха наградени за „оригинална рецепта“, а в категорията  за „приготвен таратор без отрязани пръсти“ бяха отличени момичета и момчетата от Бурса.

След като предадоха чашата с таратор на журито за оценка, отборите почерпиха възторжената си публика с остатъка от от вкуснотията в купите.

Материалните награди за всички /плюс забавлението и отличното настроените преди дефилето към сцената за вечерния концерт/ обаче бяха еднакви: сочна диня, измръзнала от студ бутилка мастика и по фланелка за всеки с логото на състезанието. И още нещо: нови приятелства и обща снимка за спомен.

/e-Razgrad/

Hits: 98

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.