Най-високата директорска заплата във Великобритания е 323 млн. паунда

Денис Коутс, съосновател и изпълнителен директор на компанията за онлайн залагания Bet365, е получила през 2018 г. най-високата заплата за ръководител във Великобритания.

Официални данни на фирмата показват, че заплащането ѝ е достигнало 323 млн. паунда (380 млн. евро или 411 млн. щатски долара).
Данните се измерват към 31 март 2019 г. и показват, че предходната финансова година 52-годишната британка е получила 20 млн. паунда, но след това е добавила за 53 седмици още 276.6 млн. паунда.
Компанията е платила 92.5 млн. паунда дивиденти и според медиите половината от тях са отишли у Коутс, тъй като тя притежава приблизително половината от дяловете в Bet365. Компанията не е листвана на борсата и е притежавана от Денис Коутс и членове на семейството ѝ, включително брат ѝ Джон (той е другият главен изпълнителен директор) и баща ѝ Питър, който ръководи борда на директорите.
Приходите са се увеличили със 7% до 3.06 млрд. паунда, а оперативната печалба – с 16% до 758.3 млн. паунда, което се тълкува като потвърждение за растящата популярност на онлайн залаганията.
Bet365 притежава футболния клуб “Стоук сити”, който приключи годината със загуба от 8.7 млн. паунда.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.