Автобусите за кратки превози ще могат да бъдат и без колани

Превозните средства, които извършват превоз на пътници по редовни автобусни линии с дължина на маршрута до 30 км, могат да бъдат без колани, реши днес правителството. Изключение ще има за микробусите и автобусите, които водят деца и ученици.
Решението във всички автобуси да има колани се прие през миналата година след серия от тежки катастрофи с жертви, но предизвика недоволство сред превозвачите. Пак по настояване на автобусните фирми правителството прие и промени в Закона за автомобилните превози, с които да се ограничи фиктивното регистриране на фирми за превоз на пътници и товари.
Сред тях са разширяване на админстративно-наказателна дейност, въвеждане на нови нарушения, за които се прилагат принудителни административни мерки и въвеждане на изискване микробуси и автобуси, предназначени за превоз на повече от 8 пътници и камиони за превоз на тежки товари, да се регистрират само от юридически лица, еднолични търговци или физически лица, регистрирани като земеделски стопани по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.