Над 300 деца участваха в кроса „Златна есен“

ТАКА УЧЕНИЧЕСКАТА СПОРТНА ШКОЛА ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА И ЗАПОЧНАХА ПОРЕДИЦА ОТ НАДПРЕВАРИ, ПОСВЕТЕНИ НА 70 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО Й

Над 300 деца участваха в кроса „Златна есен“, с койтоУченическа спортна школа „Руси Бухтев“ откри новата учебна година и започна поредица от състезания, посветени на 70 години от създаването на школата, съобщиха от пресслужбата на местнат администрация.

Кросът в парка бе открит от директора на УСШ Цветан Танев, който припомни, че школата е създадена през 1953 г., първоначално като Юношеска спортна школа. През годините УСШ е връзката между масовия спорт и високото спортно майсторство, което клубовете развиват и е гръбнакът на разградския спорт.

През учебната 2023/24 г. в 42 групи са записани 604 деца. Това става със заявление от родителите, не се плащат такси за тренировките. 11 вида спорт се развиват в школата. Осем преподаватели подготвят децата: Стефан Данаилов – баскетбол, Красен Цонев – лека атлетика, Христо Димитров – бадминтон, Росен Русев – шахмат, Айшегюл Ахмедова – волейбол, Боян Бонев – стрелба с лък, Татяна Станева – ориентиране, Росен Иванов – тенис на маса. Още трима лектори преподават в УСШ: Жана Димитрова – плуване, Мирослав Минчев – колоездене и Севдалин Стоянов – тенис на корт.

От името на зам.-кмета и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Полина Иванова директорът на УСШ получи поздравителен адрес за юбилея, връчен му от специалиста по спорт в Община Разград Златина Георгиева. Тя имаше честта да връчи и медалите на част от победителите в състезанието и да ги поздрави за постигнатите успехи. Поздравителен адрес от името на Регионалното управление на образованието връчи и експертът по спорт Николай Миланов.

В кроса участваха ученици от 1 до 12 клас от 12 училища и извънучилищни звена в четири населени места: Разград, Русе, Лозница и Ясеновец. Отборен победител с най-много деца, качили се на почетната стълбичка, се оказа ОУ „Васил Левски“, на второ място е ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ , а на трето – ОУ „Никола Икономов“- и трите от Разград.

Призьорите получиха медали, отборните победители – купи, а всички финиширали – шапки с логото на УСШ.

УСШ посвещава на 70-та си годишнина още 6 състезания, за участие в които са поканени представители на ученически школи от съседни региони. На 14 октомври от 10.30 ч. на спортния комплекс по стрелба с лък ще се проведе състезание по стрелба с лък. На 18 октомври от 14.00 ч. е състезанието по бадминтон, то ще се проведе в зала „Лудогорец”, в него ще участват състезатели от Разград и Исперих. В същия ден, но от 16.00 ч. в парка е състезанието по ориентиране, в което ще участват деца от ученическите школи от Разград, Русе и Търговище. На 25 октомври от 10.00 ч. в зала „Лудогорец” започва състезанието по тенис на маса с участие на състезатели от спортните школи в Разград, Русе и Плевен. На 27 октомври състезанията са две, и двете са в зала „Лудогорец” и започват от 11.00 ч. – по волейбол и шахмат. И в двете участват състезатели от школите в Разград и Шумен.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.