Над 250 състезатели по маршрутите на Купа “Абритус”

Разград посрещна над 250 състезатели за 61-то издание на надпреварата по ориентиране за купа “Абритус”. Надпреварата се организира от едноименния разградския спортен клуб. Помощ и съдействие оказват Община Разград и Туристическо дружество “Буйна гора”.

В стартовете участваха представители на близо 20 клубове от цялата страна, разпределени във възрастови групи от 10 до 75 години. Разградските състезатели бяха 24. Най-малкият участник беше 3-годишният Лъчезар Кузманов от Спортния клуб по ориентиране „Чумерна – 83 – Елена“. Той пробяга маршрута заедно с баща си. На старта застана и батко му Димитър Кузманов, който призна, че много обича да спортува. Освен ориентиране, малкият спортист ходи на плуване, на лека атлетика, обича да кара и колело. Миналата година Димитър е взел участие в 2 км. бягане за деца в Южния парк на София, се похвали той. Баща им сподели, че като всеки отговорен родител той учи децата си да водят активен и здравословен начин на живот и възпитават у тях любов към спорта.

Най-възрастният състезател беше 73-годишният Тодор Стаменов от „Академик“ – Варна. Заявление за участие беше подал и ветеранът от спортния клуб „Абритус“ в Разград – осемдесет и три годишният Марин Георгиев, но впоследствие предпочете само да гледа.

Състезанието се проведе в североизточната част на местността Пчелина край Разград. Маршрутите за различните възрастови групи бяха съобразени с изискванията за провеждане на състезания по ориентиране. В отборното класиране победител в тазгодишното издание на състезанието по ориентиране стана отборът на клуб „Бегун“ – Варна. Втори в надпреварата се класира отборът домакините – клуб „Абритус“ – Разград, а трети останаха състезателите от клуба по ориентиране „Компас-Крос“- Русе. При най-малките участници в надпреварата първите места при момичетата и момчетата спечелиха Ева Недялкова от клуба по ориентиране „Чумерна Елена“ и Валентин Атанасов от клуб „Бегун“ – Варна. Победител при мъжете до 75-годишна възраст стана Захари Захариев от клуба по ориентиране “Академик” във Варна, а при жените във възрастовата група над 65 години най-добре се представи Калинка Ненова от клуб „Добротица“ – Добрич. Класирането във всички възрастови групи може да бъде намерено на фейсбук страницата на състезанието Купа „Абритус“ и на сайта на Българската федерация по ориентиране.

Председателят на спортния клуб по ориентиране “Абритус” и главен съдия на състезанието Татяна Станева благодари на участниците и им пожела да спортуват с вдъхновение и желание за нови успехи.

/e-Razgrad/

Hits: 180

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.