Награди за таланти от ,,Енджой мюзик‘‘ от конкурса „Звездици за Лора“

Награди от конкурса „Звездици за Лора“ в Свищов спечелиха талантливи момичета от школата по изкуства от ,,Енджой мюзик“, съобщи на пресконференция днес музикалният им педагог Адриан Маджаров.

Конкурсът се провежда за 16-ти път в памет на талантливата певица Лора, загинала само на 12 години в катастрофата в р. Лим. Организатор на конкурса е нейният баща Илиян Николов с подкрепата на Община Свищов и фондация ,,Ангели от Лим‘‘. В тазгодишното издание на конкурса участвали 150 деца от цялата страна. От Разград били пет: Калина, Марина, Дея, Надежда и Елица.

Седемгодишната Калина Радославова грабнала две награди: второ място в първа възрастова група и Специалната награда на Фондация „Алеко Константинов“. Тя завладяла журито с песните „Топъл дъжд“ и „Светът е хубав, светът е чудесен“.

Надежда Дочева изненадала и жури, и публика с народната песен „Ситен дъжд“ и с песен от филма „Ела, изпей“ и стигнала до втората награда в четвърта възрастова група. На същата позиция се класирала и Дея Куманова с песните ,,Мога‘‘ на Любо Киров и  „Rise like a phoenix“ – песента победител в „Евровизия 2014“. Добре се представили и другите момичета. За Елица това било дебют, при това успешен, а и на Марина много й харесало.

В книгата за впечатления децата написали: „Нека всички гласове на децата от конкурса се превърнат в звездички и достигнат до Лора, където и да е тя!“.

/e-Razgrad/

Hits: 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.