Награди за всички в тараторената щафета

Щур купон си спретнаха четирите отбора, участници в забавното състезание „Да правим таратор, а не терор“ – част от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти в Разград.

На старта през Общинския център застанаха отбори от Турция, Румъния, Сърбия и „Капанска китка“ от Гецово. Състезателите последователно доиха мляко от „крава“, после взеха готовото кисело мляко от “мандрата”, след това пазаруваха от „магазина“ останалите нужни неща за таратора и се захванаха за приготвянето му.

Най-кратния път до финала намери отборът от Гецово и получи наградата за бързина. Наградата за вегетариански таратор без нарязани пръсти грабнаха състезателите от Сърбия; за най-артистичен и творчески подход при правенето на таратора – Турция; за сръчност – Румъния. Дояч на крава – най-нежен с вимето, се оказа единственият мъж в състава на Румъния.

На финала строгото, но справедливо жури, награди всички с фланелки с логото на Панаира, с по една сладка диня и с по бутилка мастика на кристали на отбор.

Преди дефилето на съставите за вечерния концерт на Ларгото, майсторите на таратора си направиха обща снимка за спомен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.