Наградиха победителите в ХХХIV Коледен учителски турнир

Зам.-кметът на Разград Полина Иванова поздрави участниците в 34-то издание на Коледния учителски турнир и връчи част от наградите в надпреварата.

Това стана на традиционния Коледен бал на учителите спортисти, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Състезанието се организира от Регионалното управление на образованието и Областния клуб „Спорт в училище”. Участваха 49 отбора в четири вида спорт – обяви основният двигател на събитието Николай Миланов от РУО. Той благодари на всички спомоществователи на турнира. Сред тях е и Община Разград, която от седем години осигурява купите за призьорите. Първият спонсор още преди 34 години е Синдикатът на българските учители. Спомоществовател е и Учителският синдикат към КТ „Подкрепа”, както и Взаимоспомагателната каса на учителите, Спортен магазин „Силвена”, магазин „Технорай” и Юлиян Неделчев.
Партньори в организацията на турнира са и ОУ „Васил Левски”, УСШ „Руси Бухтев” и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, които са предоставили спортната си база за провеждане на турнира.
Зам.-кметът Полина Иванова пожела на участниците в Коледния бал да се насладят на празничното събитие след спортните битки. В навечерието на коледните празници учителите спортисти получиха и пожелания за здраве и успехи. Полина Иванова увери участниците в Коледния училищен турнир, че и през следващата година Община Разград ще осигури купите за победителите, като отправи и предизвикателство, че Община Разград може да участва и с отбор в някое от състезанията.
Зам.-кметът връчи купата на комплексния победител в турнира. За 11-та поредна година това е ОУ „Ив.С.Тургенев” с 1 точка пред ОУ „Никола Икономов”. На трето място е Спортното училище.
Ето и класирането в отделните спортове:
Бадминтон:
Жени:
1. ПГПЧЕ ”Екзарх Йосиф”
2. ОУ ”Н.Й.Вапцаров”
3. СУ ”Хр.Ботев” и ОУ ”Н.Икономов”
Мъже:
1. ПГПЧЕ ”Екзарх Йосиф”
2. НПТГ ”Шандор Петьофи”
3. Спортно училище и ОУ ”В.Левски”
Баскетбол:
Жени:
1. ОУ ”Н.Икономов”
2. ПГХТБГ ”Мария Кюри”
3. Спортно училище и ОУ ”Ив.С.Тургенев”
Мъже:
1. Спортно училище
2. ОУ ”Ив.С.Тургенев”
Волейбол:
Жени:
1. ОУ ”Н.Икономов”
2. ОУ ”Васил Левски”
3. ПГО ”Станка Николица Спасо-Еленина” и ОУ ”Ив.С.Тургенев”
Мъже:
1. ПГИ ”Робер Шуман”
2. ПГПЧЕ ”Екзарх Йосиф”
3. НПТГ ”Шандор Петьофи” и ОУ ”Ив.С.Тургенев”
Футбол-жени:
1. ОУ ”Н.Икономов”
2. ОУ ”Ив.С.Тургенев”
3. НПТГ ”Шандор Петьофи” и Спортно училище
Над 40 учители получиха индивидуални награди – за дебют или за най-полезен състезател. Всички участваха и в томбола с предметни награди, най-голямата от които – телевизор.
Още снимки вижте ТУК.
/e-Razgrad/

Hits: 94

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.