Награда за ученици от ОУ „И.С.Тургенев“ от Русенския университет

Има моменти в училищния живот, които не се забравят лесно. Това са моментите, когато младите умове се срещат с вълнуващи предизвикателства и творят със страст и вдъхновение.

Такъв е и моментът с отличното представяне на ученици от групата за целодневна организация на учебната дейност в пети клас с ръководител г-жа Мария Минкова в конкурса „Моят поглед към кариерите на бъдещето“, организиран от Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от училистното ръководство.

Конкурсът беше посветен на Европейската нощ на учените и насочен към младежката аудитория. Възпитаниците на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ представиха рисунки, които не само оцветиха хартията, но и разказаха истории на бъдещето. От изображения на напредъка на технологиите и иновациите в образованието до вълнуващи идеи за бъдещи професии.

Усилията и творчеството на учениците не останаха незабелязани. Те спечелиха специална награда, която подчерта тяхната уникална перспектива и ангажираност към утрешния ден. Наградата им връчи лично ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев на 29 септември в Ректората на университета.

Благодарение на подобни инициативи, младите хора имат възможност да изразят своите мечти и амбиции. Ние в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ безусловно вярваме в нашите ученици и продължаваме да ги подкрепяме в тяхното стремление към успех и креативност. Официалното награждаване на учениците ни е не само специално събитие за тях, но и за цялата ни образователна общност. То ни напомня, че всяка капка усилие допринася за по-добро бъдеще.

По думите на директора Милена Орешкова зад успехите на възпитаниците стои целият колектив на учебното заведение.

/e-Razgrad/

Hits: 36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.