Навявания затрудняват снегопочистването, 7 машини работят в Разград, 10 – по общинските пътища

Навяванията затрудняват снегопочистването на територията на общината, но фирмите, ангажирани с тази дейност, работят по уличната мрежа в Разград и общинските пътища, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

10 машини на „Пътно строителство“АД са ангажирани с почистването на общинската пътна мрежа извън населените места. Непроходим на този етап е единствено пътят в посока село Тръстика. Почистването продължава, тъй като силният вятър навява сняг по шосетата скоро след като са почистени. Затруднено е движението по пътя Разград – Дянково – Побит камък, откъдето бяха получени сигнали за 4 закъсали автомобила и техниката на „Пътно поддържане“ се насочи натам.

В Разград почистването на улиците се извършва от 6 машини на „Уейст Солюшънс България“ ЕООД, като допълнително е ангажирана и седма машина – малогабаритна техника, която започва работа в жк „Орел“. Основните пътни артерии са почистени, работи се по разчистване на първостепенната пътна мрежа съобразно Оперативния план за действие при зимни условия. Започна и разчистването на второстепенните улици по кварталите. Съществено затруднение предизвикват паркираните върху пътните платна на по-малките улици автомобили и от Общината апелират гражданите да съдействат на снегопочистващата фирма.

42-ма работници, бобкат и два роторни снегорина на ОП “Паркстрой“ са ангажирани с почистването на площадите и тротоарите. Те започнаха своята работа от централната част на града, от местата, където преминават най-много хора – площад „Момина чешма“, ДКЦ-1, общинския пазар и други. И тяхната работа е затруднена поради силния вятър и навявания.

Няма населени места без ток и вода, няма и подадени сигнали за инциденти, свързани със зимната обстановка и натрупания над 20 см. сняг.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.