Костанденец и част от Цар Калоян без ток, шофьори на ТИР-ове нямат вериги или отказват да ги сложат

Силният вятър и обилният снеговалеж оставиха без ток през нощта село Костанденец и част от общинския център Цар Калоян, съобщи дежурният в Областния съвет за сигурност. По отстраняването на авариите все още се работи.

Към 9 часа днес ситуацията в областта продължава да е усложнена заради вятъра и неспиращия снеговалеж. На места са се образували снегонавявания, а снежната покривка е със средна дебелина около 22 см.

От Областно пътно управление – Разград обявиха, че в региона е въведено ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 т. Те могат да пътуват само ако са с вериги. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия.

Синоптичната обстановка в областта се е усложнила след 18.00 ч. снощи. Първоначално снегът е бил  мокър, но с понижение на температурите се образувала снежна покривка.

Пътищата на територията на региона са чистили  между 28 и 35 машини, а дежурните екипи са на терен през последните 24 часа.

Предприети са всички мерки за обработка на настилките и снегопочистване.

В 22.00 ч. по направлението Разград – Русе и Разград – Шумен е въведено ограничение на движението за автомобили над 12 т., поради интензивен снеговалеж и снегопочистване.

Задължителното движение с вериги за МПС над 12 т. е въведено в 01,20 ч. на територията на цялата област.

На територията на област Разград през нощта имаше закъсали тежкотоварни автомобили, обявиха от Пътно управление. Шофьорите са крайно неподговени за преминаване през страната при зимни условия – липсва грайфер на гумите или са износени, нямат вериги или отказват да ги сложат. Водачите не проявяват толерантност спрямо снегопочистващата техника, отказват да изчакат на място, за да се извърши обработка на пътищата.

От Областния кризисен щаб апелират към гражданите да избягват пътуването, но ако то е наложително, автомобилите им да са оборудвани с всичко необходимо за зимните условия.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.