Младото поколение в глутницата на Вълците с успехи за клуба и града

В първите две състезания за сезона баскетболните отборите на „Вълци Разград“ момичета и момчета до 10 години – представиха повече от достойно клуба и града, като надиграха категорично връстниците си от региона, съобщават от клуба.

Момичетата постигнаха четири впечатляващи победи, като не дадоха шанс на “Дунав Русе 2016”, “Ънстапъбъл” – Добрич, Велики Преслав и “Светкавица” – Търговище. Момчетата надвиха последователно “Дунав Русе 2016”, “Ънстопабъл” – Добрич и отстъпиха пред “Доростол” – Силистра.

В предстоящите събота е и състезанието за най-малките – 8-9-годишни момичета и момчета, те са най-скоро сформираните отбори и за тях това ще е първо състезание.

Треньорите споделиха възхищението си от децата и техните семейства – за усилията, които полагат в тренировките, за борбеността и себераздаването. Това определено е пример за всички ни какво отношение трябва да имаме към нещата, с които се заемаме.

“Ако продължим тренировъчния процес с тези темпове и качество, смятам, че ще имаме шансове за финали в държавните първенства. Състезателите ни бележат бърз прогрес, защото имат огромно желание. Но най-важни са всъщност приятелствата, създадени в отборите – те остават за цял живот и съм радостен да виждам децата заедно. Отборното мислене в баскетбола, помага за екипността и още куп качества, които ще им бъдат от полза в живота напред”, сподели главния треньор в школата Пенко Велчев.

Благодарение на генералния спонсор “Амета” с тяхната търговска марка “Лудогорско пиле”, клубът вече има 7 отбора в различните възрасти, които представят града в държавните първенства на БФБ. И не само това – и през тази учебна година всички желаещи деца от 1 до 7 клас ще имат възможност да тренират баскетбол, да се включат в различни инициативи, да учат и растат в позитивна среда и да откриват нови приятели.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на талантите от “Вълци Разград”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.