Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Разград – община, отворена към хората

ОБЩЕСТВЕНИ СЪВЕТИ ОТ ДОКАЗАНИ ПРОФЕСИОНАЛСТИ И УВАЖАВАНИ ЛИЧНОСТИ  ЩЕ ФОРМИРАТ МЕСТНИТЕ ПОЛИТИКИ

Разград e красив град, град с голям потенциал, но обезкръвен  вседствие миграцията на младите хора към чужбина и към по-големите градове в страната. Липсата на тази енергия пречи на развитието на икономиката и на нормалното функциониране на  публичните системи като здравеопазване, образование, култура. Много хора са апатични и някак отчуждени от обществените процеси и това си личи най-много по време на избори.

На тези избори ние, кандидатите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще работим, за да върнем вярата на гражданите, че промяната е възможна и че постигането на общото благо е в собствените им ръце.

Преди четири години с подкрепата на „Демократична България“ станах заместник- кмет. Това беше първата административна длъжност за мен, след дълги години  предприемаческа дейност. Влязох в общинската управа убеден, че всяка  работа може да бъде свършена, стига  да се намерят подходящите хора и да се осигурят ресурси. Но  се сблъсквъх със ситуации, в които не се стигаше до желания резултат, защото нещата се вършеха по щаблон от предходния и по-предходния мандати. Това ме накара да мисля за въвеждането на нови управленски практики, които с моя екип вече сме готови да приложим в местното самоуправление.

Ние ще управляваме Разград  заедно с гражданите.

Ще създадем обществени съвети, които  ще формират местните политики и ще ги представят пред гражданите. В тези съвети ще поканим да работят хора, които са доказани професионалисти от всички направления на социално икономическия живот. Те ще са не само експерти, а и уважавани личности в професионалните си среди и сред гражданството.

Ще бъде създадена е-платформа, в която всеки може да направи предложение по интересуваща го тема, да формулира решение  по проблем, да зададе въпрос или  отправи сигнал.Тази платформа ще се следи стриктно от администрацията и ще бъде нашият постоянен канал за  комуникация с хората.

Аз и моят екип сме хора, разпознаваеми в Разград. Всеки от нас се доказал в професията си, имаме своите лични достижения. Ние приемаме предизвикателството да поемем управлението на  общината, защото сме убедени, че можем да променим облика на местната власт и да я  отворим към хората.

При моето управление гласът на всеки гражданин ще бъде чут и зачетен. За себе си имам силна експертна и политическа подкрепа. Кандидат съм на коалицията, която на последните парламентарни избори  през април стана първа политическа сила в общината. Добре съзнавам каква отговорност е  този капитал на доверие, но заявявам, че с моя екип ще оправдаем очакванията на  хората в Разград.

Заедно ще извадим общината от летаргията на  безвремието и ще тръгнем по пътя на промяната. За един по- хубав, по -модерен Разград, който има с какво да задържи своите деца тук, където са се родили.

Мирослав ГРЪНЧАРОВ – кандидат за кмет на Разград на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ 

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.