Добрин ДОБРЕВ: Предстои ни труден избор. Да го направим на 29 октомври за нашия общ дом Разград!

На най-стария разградски площад „Възраждане“ тази вечер независимият кандидат за кмет на Разград Добрин Добрев откри кампанията си за местните избори на 29 октомври.

Таня Тодорова, председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Добрин Добрев, представи останалите в него като „хора от няколко поколения, професия и житейски съдби, достойни хора, извоювали авторитет със своя изключителен професионализъм, почтеност и упорит труд за добруването на любимия град и разградския край. Тя отличи в ИК само имената двама кметове, ръководили досега Разград с по няколко успешни мандата – Венелин Узунов и Денчо Бояджиев.

А в кратката визитка на Добрин Добрев акцентира на няколко неща: „кореняк разградчанин, глава на прекрасно семейство с две деца, юрист, изкачил йерархичната стъбичка в Община Разград от най-ниското стъпало до зам.-кмет и в последната година – изпълняващ длъжността кмет. Кандидатурата му е подкрепена от БСП, „ВМРО-БНД“, ПП „Атака“, Движение за радикална промяна „Българска пролет“, Политически клуб „Тракия“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва“, Съюза на инвалидите в България, „Съюз на пенсионерите 2004“, Обединение „Български антифашистки съюз е и Областния съюз на ветераните от войните.

Специални гости на откриването на предизборната кампания на Добрин Добрев на площада бяха организационният секретар на БСП и народен представител в 49-то НС Борислав Гуцанов и съпредседателят на „ВМРО-БНД“ Искрен Веселинов, който е кандидат за кмет на Русе.

„Убеден съм, че Вие ще бъдете следващият кмет на вашия прекрасен град и дано това стане още на първия тур“, обърна се към Добрин Добрев Борислав Гуцанов. И се мотивира с хората зад Добрев в Инициативния комитет и със стореното от самия него през последните две години, направил тъй, че в тежката и сложна политическа и икономическа ситуация, градът да се чувства комфортно  и никой да няма никакви проблеми и забележки.

„Неслучайно БСП застана зад него, сигурни сме, че той ще бъде стопанинът на Разград и ще издигне града на това ниво, на което всеки разградчанин би искал да го види“, каза още Гуцанов.

„Не е изненада, че Добрин Добрев е избор и на патриотично мислещите хора от ВМРО-БНД в Разград. Досега той гарантира развитието на града а и продължава да предлага на съгражданите си онова, което е най-важно за тях“, заяви пред стотиците хора на площада Искрен Веселинов.

„На финала сме на поредния мандат на органите на местната власт и на местното самоуправление. Това бяха тежки четири години, съпроводени от Ковид пандемията, тежката политическа и икономическа ситуация в България, рецесията в Европа и военните действия съвсем близо до източната ни граница.

Но въпреки малкия общински бюджет успяхме да направим доста неща: осигурихме финансиране за ремонт на основните пътни артерии в Разград Аз лично съм удовлетворен, че на края на мандата осигурихме и финансиране за реконструкция на така корозиралата водопроводна система в югозападната зона на Разград и че успяхме най-накрая да довършим ремонта на спортната зала „Абритус“. Погрижихме се и за любимия Градски парк като обновихме изцяло алената мрежа и парковото оборудване“, припомни в речта си Добрин Добрев.

И продължи с обогатения културен календар, финансиран изцяло от общинския бюджет, и превърнал Разград в една от фестивалните столици на България, посетена от хиляди гости от България и чужбина.

„На 29 октомври предстои да направим един от най-сериозните избори – да изберем кмет на община Разград, да изберем и представители в местния парламент в сложната обстановка у нас и в Европа. Но ние сме разграчани и вярвам, че ще устоим и на това предизвикателство Убеден съм, че Разград отново ще направи мъдър избор“, категоричен бе Добрин Добрев.

След което посочи основните си приоритети като кмет: подпомагане на местния бизнес за запазване и осигуряване на нови работни места; благоустроването на Разград и на селата в общината; образованието, грижата за децата за младите хора и за възрастните също ще бъдат основен ангажимент на бъдещия кметски екип.

„Заради сантимента ми към културата и заради факта, че разградчани са наследници на една от най-древните цивилизации в Европа, аз никога няма да пренебрегна ангажиментите си към разградските културни институти, към разградските читалища и самодейците“, обеща Добрин Добрев и обяви, че с нетърпение очаква срещите със всеки един от разградчани, за да прецизира детайлно това, което трябва да се случи тук през следващите 4 години.

Добрев разчита и това, че всички го познават – като съсед, съученик, колега, съпруг и баща на две деца. Както и на нарупания в местната власт солиден опит. Което му дава самочувствието да заяви, че той може да бъде не само генератор на идеи, но и двигателят на тяхното успешно реализиране.

„Добруването на Разград е моята мисия и затова днес тук моля за вашата подкрепа, за подкрепата на вашите семейства, на вашите близки, съседи и приятели. Защото аз обичам Разград. Разград е моя съдба, убеден съм, че и вие го чувствате. Затова ви призовавам: Нека заедно да се погрижим за Разград, за нашия общ дом, с номер 71 в бюлетината“, завърши Добрин Добрев.

След което поиска – той и членовете на Инициативния комитет, издигнали кандидатурата му за кмет, да поднесат в знак на признателностт цветя пред два знакови паметника на площада: Мавзолеят костница, в който са вградени костите на българските опълченци и на руските войни, върнали България и Разград на картата на Европа, и на Войнишкия паметник – символ на единението и който почита паметта на всички разградчани, загинали във войните през ХХ век.

Специален подарък за хората на площада бе концертът на Николина Чакърдъкова и игралците от Неврокопоския танцов ансамбъл. Само след няколко изпълнения ангелогласата народна певица покани всички на кръшно хоро. И така няколко пъти, за да засвидетелства за пореден път, че Разград е любим нейн град и идването й тук винаги е удоволствие. А участието й в предизборната кампания на кандидати за кметове на Разград досега винаги им е носело успех. Успех тази вечер Николина Чакърдъкова пожела и на Добрин Добрев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.