Мая МАНОЛОВА: „Левицата“ има амбицията за кмет и общински съветници в Разград

„Левицата“ има амбицията за кмет и общински съветници в Разград, заяви днес в столицата на Лудогорието председателят на ПП „Изправи се, България“ и съпредседател на Коалиция „Левицата“ Мая Манолова.
Тя опредили кандидата за кмет на коалицията Симеон Изворов като добре познат и уважаван гражданин. По думите й е време и в Разград не партийни назначения и послушковци да влязат в местната власт, а хора, подкрепени от гражданите, хора със собствена биография и собствен авторитет и които стоят зад граждански каузи.
Това, че едно от любимите неща на Симеон Изворов е спортът, е плюс за разградачни, защото в него те ще разпознават човек, който милее за спорта, смята Мая Манолова.
„С кмет Симеон Изворов разградчани ще имат оправдани очаквания за високоплатени работни места, защото е крайно време да привличаме инвестиции. А изискванията към големите предприятия трябва да бъдат безкомпромисни, защото вече всеки капиталист, всеки милионер, всеки крупен бизнесмен, всеки олигарх си мисли, че може да трови природата, да трови въздуха и да плаща левчета на своите работници, докато трупа огромни печалби“, поглежда напред в бъдещето Мая Манолова.
Друга опорна точка в програмата на кандидата за кмет и общинските съветници на „Левицата“ е повече социална справедливост. „И това трябва да се случва в отворена за хората община, а не такава, в която се влиза с магнитна карта и през тежък пропускателен режим, община, в която кметът и общинските съветници буквално всеки ден имат приемна, слушат и решават проблемите на гражданите“, каза още Мая Манолова.
Тя не подмина и актуалната за града тема с миризмите. „Ние в „Левицата“ не се страхуваме от олигарсите, не се страхуваме от икономически силните и влизайки в общината ще настояваме пред всеки един заподозрян замърсител да има мониторингова станция, която в реално време да отчита нивата на замърсяемост на въздуха и ще бъдем безкомпромисни срещу всеки един, който си мисли, че може да печели на гърба на здравето и живота на хората“, категорична е Манолова. И подкрепи думите си с примери за водени подобни битки, включително и съдебни, в Пещера, в Девня и Варна.
„На тези, които си мислят, че безнаказано ще продължават да унищожават природата и да тровят въздуха и водата на хората, казваме: „Левицата идва в българските общини и ще бъдем безкомпромисни срещу всеки един самозабравил се олигарх!“, обеща Мая Мяанолова.
Симеон Изворов потвърди, че той и екипът му ще направят всичко да решат този проблем №1 в Разград с всички възможни законови начини – включително и с алармиране и на Европарламента.
Изворов не отрича стореното добро за Разград от досегашните кметове и обещава надграждането му. Според него, обаче, в Разград е мрачно и младите хора нямат много условия и места за развлечение, а има начини това да се подобри.
„Аз съм икономист и за мен най-важно е управлението на бюджета в общината“, заяви Симеон Изворов. И още: „Думата бюджет е много голямо икономическо понятие, а досега управляващите просто не знаят как да го правят“.
Кандидатът за кмет на Разград от „Левицата“ е убеден, че пълна ревизия на общинския жилищен фонд, на общинските гори и общинските концесии е задължителна. „Само така ще стигнем до по-ефективното управление на тези средства“. И това може да се случи в следващите четири години, ако на 29 октомври изборът е с бюлетина № 28″, категоричен бе Симеон Изворов.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 65

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.