Мая Манолова в Разград: Отговорността за починалите от коронавирус е на Борисов и на правителството

В СТОЛИЦАТА НА ЛУДОГОРИЕТО СЕ СРЕЩНА СЪС СЕМЕЙСТВОТО НА 21-ГОДИШНАТА ПОЧИНАЛА РОДИЛКА, НА КОИТО ЩЕ СЪДЕЙСТВА ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА СЪДЕБЕН ИСК

„Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ е залята от сигнали и жалби на хора с COVID-19 и техни близки, оставени да се оправят сами вкъщи или да си търсят сами линейки и приемни болници. Отговорността за починалите от коронавирус без медицинска помощ е на Борисов и на цялото правителство. Българите са оставени да се оправят сами. Защо са ни правителство, здравен министър, оперативен щаб и премиер, ако се оправяме сами?“ Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медии в Разград.

Манолова се срещна с близките на починалата 21-годишна родилка в Разград, за която се твърди, че е била с коронавирус, но е оперирана с пълна упойка при 38 градуса температура, изписана е от болницата с температура след раждането, след това е приета отново с бронхит и е починала.

Лекарите твърдят, че жената е закарана в болница след няколко дни, а съпругът на починалата родилка Меджун Хасан заяви, че е закарана обратно в болницата няколко часа след изписването й, като на следващия ден самият той е поставен под 14-дневна карантина без PCR тест.

Манолова пое ангажимент да съдейства с адвокат на семейството за завеждане на дело във връзка със смъртта на момичето.

„Това представлява здравната система, която е гордостта на Борисов и на здравния министър. Тази система в момента е опасна, ако не се вземат мерки и няма реформа. Някои медицински специалисти са неадекватни и безпомощни в редица болници пред лицето на втората вълна от COVID-19“, допълни Манолова и изрази възмущение, че девет месеца от началото на пандемията не стигнаха на правителството за ефективен план как да се погрижи за хората.

Тя призова да се вземат адекватни мерки от Борисов във връзка с медицинската криза, сред които е финансирането на болниците, лекарите и медицинските специалисти, включително и от доболничната помощ и личните лекари. РЗИ да са подкрепени от държавните служители, за да могат своевременно да информират контактните лица на заразените с коронавируса.

„Да се насочи финансиране и към безплатни PCR тестове, защото цената на човешкия живот се приравнява на цената на PCR тест. За някои хора цената му е непосилна сума“, каза още Манолова.

В Разград Мая Манолова имаше срещи още с арендатори и спортни клубове. В Лудогорието Гражданската платформа „Изправи се.БГ вече организации в Кубрат, Цар Калоян , Лозница и Завет. Областен координатор е Николай Кочанов.

/e-Razgrad/

Hits: 0

3 Replies to “Мая Манолова в Разград: Отговорността за починалите от коронавирус е на Борисов и на правителството”

  1. Goapojo Manolova zapoznata sam sas sluchaq. Poznati sa mi semeystvoto na momicheto…Kakva vrazka ima gospodin Borisov sas sluchaq? Vinata e na Ginekologat , ne sledi pacientkata si , priema ya sas temperatura ,i bez pisiar test ya vzemat v operacionata sas oslojneniq.. I ya izpisvat taka bolna ..Tova e medicinska greska …Za tova pochnete ot Ginekologiaqta v Razgrad za da ne se povtarqt sastite greski…Zasto prelivat tolkova mnogo krav na rodilkata vav infekcioznoto.. Nqma nisto obsto na Kovid bolnite da im se preliva krav.. Za tova vi se molq kat ste pochnali da razsledvate sluchaq ,pochnete ot pravilnoto mqsto a ne da sadite pravitelstvoto ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.