Малките певци от Музикалната школа „Илия Бърнев“ с призови места от „Звукът на времето“

Талантите от Музикалната школа „Илия Бърнев“ при читалище в Разград са били блестящи Международния конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново, обявиха на пресконференция вокалният педагог Детелина Тодорова и директорът на школата Деян Денчев.

И петимата са минали успешно през онлайн селекцията и са се представили във втората на живо на сцената пред жури, председателствано от Иван Лечев. Мартина Матева и Пресияна Тодорова са първи в своята възрастова група в раздел „фолклор“;  Йордан Гавазов е носител на Специалната награда; Ренета Петрова завоюва второто място; Диляра Назиф е първа и трета в направление „рок“. Мартина и Йордан имат награда и при дуетите. Преподавателката им Детелина Тодорова е получила диплом за висок професионализъм. В конкурса са участвали 550 деца от България, Румъния, Южна Корея, Япония  и Турция.

Само няколко дни след успеха си в старопрестолния Търновград, те и Ивелина Атанасова са били на сцена в спектакъла „Дарба“ заедно с друг голям български музикант – кавалджията Теодосий Спасов и неговия „Фолк квинтет“. Оценката на Теодосий Спасов за показаното от децата е събрано в една дума: „Чудесия!“.

Деян Денчев и секретарят на читалището Виолета Тодорова изказаха своята благодарност на децата и на вокалния им педагог за успешните им представяния, а на родителите – за грижите и подкрепата в процеса на обучение.

На 17 юни е годишният концерт на Музикалната школа и техни приятели от други формации към читалището. Тази година концертът ще е благотворителен – всички средства ще бъдат предоставени на читалището за ремонта на Музикалния дом.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.