„Лудогорец“ с пета загуба в Лига Европа

КИРИЛ ДЕСПОДОВ ВКАРА, НО ОРЛИТЕ ПАДНАХА 1:3

„Лудогорец“ продължава без актив, след като допусна пета поредна загуба – 1:3 от „Антверпен“. По този начин белгийците се класираха за 1/16-финалите, а другата седмица срещу „Тотнъм“ ще защитават и първото си място в групата.

Треньорът на шампионите Станислав Генчев реши да спре с експериментите с промяната на схемата и заложи на обичайното 4-2-3-1. Очаквано титуляр на вратата бе Владислав Стоянов, който записа първия си мач в Европа след точно 1349 дни. За последно той бе титуляр при нулевото равенство с Копенхаген от 1/16-финалите на Лига Европа, игран на 23 февруари 2017 г. Единствената изненада бе отсъствието от състава на младока Доминик Янков, който натрупа много мачове през тази есен.

В 19-та минута Хонгла получи на около 2 метра пред вратата на Владо Стоянов, финтира Абел Анисе и с истински снаряд не остави шансове на българския вратар – 1:0.

„Лудогорец“ започна много силно втората част. Първо Кирил Десподов получи пас от дълбочина, но останал сам срещу Бюте не нанесе добър удар и топката излезе в корнер. След неговото центриране разградчани поискаха дузпа, която обаче реферът Павел Орел от Чехия не даде. Натискът на „Лудогорец“ даде резултат и 53-та минута Кирил Десподов изравни. Той получи отличен пас от Каули и с левия крак прехвърли Бюте – 1:1. Това бе първо попадение за Десподов с екипа на „Лудогорец“. В 73-та минута „Антверпен“ стигна до второ попадение. Рафаелов центрира от фаул, а шампионът с „Лестър“ Ричи де Лае смаза във въздуха Вердон и Недялков, пращайки топката в мрежата на Владо Стоянов. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед“ обаче вкара гола с ръка. Сякаш това попадение отряза крилата на „Лудогорец“ и българите не успяха да застрашат вратата на Бюте до края на мача. Всичко свърши в 87-та минута. Тогава Мийоши направи поредния си пробив, само че този път отдясно. Японецът намери резервата Бенсон, който нямаше как да пропусне – 3:1. В самия край на мача Драгош Григоре получи втори жълт картон и по този начин ще пропусне домакинството на ЛАСК другия четвъртък.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.