„Лудогорец“ с класика срещу „Славия“ – 3:0

След 3 поредни загуби – от „Славия“, „Локо“ (Пд) и „Ботев“ (Вр), „Лудогорец“ отново показа какво може.

Разградчани разбиха с лекота бронзовия медалист от миналия сезон „Славия“ с 3:0. Както е известно, в сряда Орлите гостуват на черногорския „Будучност“ в мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Треньорът на шампионите Павел Върба заложи от първата минута на новото попълнение Ихинио Марин, който бе представен ден преди срещата. Испанецът игра добре, показа желание, но не успя да вкара. Титулярно място получи и 20-годишният плеймейкър Доминик Янков, а Козмин Моци бе предпочетен пред Драгош Григоре в сърцето на защитата. Титуляр бе и друг от новите – Алекс Сантана.

Още в 3-та минута Ихинио Марин стреля с глава, но не намери целта. Секунди след това Чибота стреля с глава след подаване на Доминик Янков, но пак в аут. „Лудогорец“ продължи да атакува и в 19-та минута Антон Недялков намери добре по земя Ихинио, но испанецът пак не бе точен. След това пък гостите получиха лоша новина, тъй като тяхното крило Радослав Кирилов напусна с контузия. В 31-та минута Каули майсторски намери Сисиньо в наказателното поле, но след серия от рикошети топката попадна в ръцете на Стерякис. Логичното се случи в 44-та минута. Тогава Каули пробва с мощен удар Стерякис, гръцкият страж изби, но на крака на Сисиньо. Десният защитник заби с удар топката в земята, след което тя се оказа неспасяема – 1:0!

В началото на втората част „Лудогорец“ отбеляза второ попадение, което обаче бе правилно отменено, тъй като Козмин Моци бе зад защитата на белите. След това домакините изпълниха по заучен начин фаул, като Сантана се озова на добра позиция, но изстрелът му не затрудни Стерякис. В 63-та минута контузия получи и играч на „Лудогорец“. Георги Терзиев бе заменен от Драгош Григоре.

В 71-та минута само късметът спаси белите от втори гол. Мавис Чибота с лекота мина през Попадийн и намери непокрития Текпетей. Ганаецът стреля с всичка сила, но топката срещна напречната греда. В 73-та минута „Лудогорец“ стигна до второ попадение. То бе дело на Чибота. Той стреля от фаул, а стената на „Славия“ се разкъса, което попречи на Стерякис да реагира. Десет минути преди края Емил Виячки фаулира Ихинио Марин – дузпа за Орлите. Тя бе изпълнена от Козмин Моци, който не трепна – 3:0! Малко след това испанският таран отново би с глава, но за пореден път неточно. В 89-та минута Текпетей отново пропусна, макар и почти сам срещу Стерякис. При добавката Абел Анисе стреля високо над вратата.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.