„Лудогорец“ се раздели с Пламен Илиев и привлече национал на Ангола

„Лудогорец“ и Пламен Илиев се разделиха по взаимно съгласие. Вратарят ще продължи кариерата си в друг клуб, след като прекара две години и половина при десеткратните шампиони. За този период Илиев изигра 59 мача за Орлите във всички турнири, като спечели три пъти шампионската титла на България.
Междувременно, в клуба бе привлечен национал на Ангола – Мануел Луис да Силва Куфамана – Шоу. Дефанзивният халф бе собственост на „Лил“, като запоследно игра един сезон под наем в „Боависта“. В петък ръководствата на „Лудогорец“ и шампиона на Франция финализираха трансфера и Шоу вече е футболист на разградчани. Той пристигна в България, мина медицинските тестове и започна тренировки в Разград. Африканецът ще бъде представен пред медиите следващата седмица.
През миналия сезон 21-годишният полузащитник бе твърд титуляр в „Боависта“, като записа 31 мача. Година по-рано Шоу игра за друг португалски отбор – „Беленензеш“, с чийто екип има 24 мача. Халфът е и неизменна част от националния отбор на Ангола, като за последните два сезона има 18 мача.
“Трансферът ми в Лудогорец е голямо предизвикателство за мен. Вярвам, че ще се докажа и ще помогна на отбора в борбата му за спечелване на трофеите. Лудогорец е марка в Европа и аз съм щастлив, че ще продължа кариерата си в клуба”, заяви Шоу.
Мануел Луис да Силва Куфамана – Шоу е шестият нов футболист на „Лудогорец“ този сезон. Преди него в тима бяха привлечени Серджио Падт, Клод Гонзалвеш, Игор Пластун, Дорин Ротариу и Шакил Пинас.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.