Мария Капон: Преговорите приключиха в петък с интервюто на Трифонов

В петък вечерта по държавната телевизия беше даден официален финал за какъвто и да е трети мандат. Ние не го наричаме “мандат на БСП”, а технически мандат – планирахме техническо правителство с определен период на действие, обяви Мария Капон от “Изправи се.БГ! Ние идваме!” пред Нова тв.

За всички е ясно, че отиваме на избори. Чисто математически могат БСП да направят друга коалиция и може да има кабинет, но така, както е в момента, със сигурност отиваме на избори, посочи депутатът и продължи:
“Суверенът каза своята дума, а ние – неговите представители, не можем да се съберем и да постигнем каквото и да е. В политиката трябва да има държавническо мислене”.

Председателите на парламентарни групи трябва да правят само публични преговори – кой в чий офис е ходил, не знам, но преговори със Слави Трифонов не сме имали официално – имахме между ПГ на двете партии и с представители, не с лидерите – така Капон коментира посещението на Мая Манолова в офиса на Слави Трифонов, както той сам призна в интервю по БНТ.

“Като мандат от страна на групата не е имало, Манолова е говорила с Трифонов в лично качество”, подчерта депутатът от “Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.