„Лудогорец“ победи с 2:0 „Царско село“

„Лудогорец“ продължи настъпателно в efbet Лига със седма поредна победа – 2:0 като гост на „Царско село“.

Освен това разградчани оформиха осем мача без допуснат гол в елита, което е рекорд, а и сред най-добрите постижения в родния футбол. Наставникът на гостите Станислав Генчев очаквано излезе с резервите. От игралите срещу Еспаньол, започнаха само четирима – Пламен Илиев, Антон Недялков, Абел Анисе и Мавис Чибота. Дебют в родния елит направи израелският ляв бек Талеб Тауата.

„Лудогорец“ можеше да поведе още във 2-та минута, когато Реян Даскалов за малко не си отбеляза автогол. Вратарят Пласид изби, а при добавката Шверчок не уцели вратата. „Царско село“ отговори чрез хубав удар на Антон Карачанаков, който обаче не намери целта. В 10-та минута Жоржиньо проби отдясно и подаде за Чибота. Конгоанецът би от движение, но в аут. В 20-та минута Жоржиньо отново бе деен отдясно, той подаде за Чибота, който свали към Тауата. Израелецът обаче не бе точен. Секунди по-късно „Лудогорец“ откри резултата. Анисе отне топката в средата на терена и изведе Жоржиньо. За бившия играч на ЦСКА не бе проблем да подаде към Шверчок, който отблизо не сгреши – 1:0 за Орлите. В 23-та минута късметът спаси домакините. Дан Битон стреля от 20 метра, но топката срещна горната греда.

В 32-та минута играта бе прекъсната за около 5 минути, защото пръскачките  на терена се задействаха. В края на първата част Карачанаков центрира добре от фаул към Кавдански, който би, но право в ръцете на Пламен Илиев. Малко след 56-та минута интригата в срещата приключи. Жоржиньо изведе добре включилия се в атака Икоко, той се измъкна от опеката на Антуи и без проблеми отбеляза първия си гол в родния елит.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.