„Лудогорец“ затвори годината с победа

„Лудогорец“ ще зимува с 6 точки преднина, след като победи „Ботев“ (Пд) с 2:1 в последния мач в българския футбол за 2020 г.

Дебют като титуляр записа Иван Йорданов, който действаше като ляв бек. Почивка бяха получили Антон Недялков, Алекс Сантана и Каули Оливейра.

Първото положение логично се откри пред вратата на Георги Аргилашки, който улови удар на Кирил Десподов. В 17-та минута Аргилашки изби пред главата на Кешерю, но прати топката право на крака на Чибота, чието воле мина застрашително над вратата. Секунди след това Доминик Янков майсторски проби през центъра и шутира, но Аргилашки отново бе на мястото си и изби. В 38-ат минута натискът на „орлите“ даде резултат и „Лудогорец“ получи дузпа. Чибота проби в наказателното поле и шутира, като топката се отби в лявата ръка на Виктор Генев. Ударът от бялата точка бе изпълнен от Клаудиу Кешерю, който с много хубав изстрел и с помощта на напречната греда, не остави шансове на Аргилашки – 1:0.

Втората част започна с голям пропуск на Кешерю. След неразбирателство в защитата на Ботев, топката стигна до румънеца, който с левия крак не успя да преодолее Аргилашки. При последвалия корнер Десподов качи топката на главата на Кешерю, но той не намери очертанията. Нямаше обаче какво да спаси „канарчетата“ секунди по-късно. Тогава Чибота намери Кешерю в наказателното поле, румънецът свали за Доминик Янков, който с истинска тупалка не остави шансове на Аргилашки – 2:0.

След второто попадение темпото на игра спадна, но все пак „орлите“ искаха да вкарат и втори гол, но Аргилашки бе на мястото си. Вратарят, който мина и през „Лудогорец“, спаси виртуозно удар от фаул на Десподов в 70-та минута. При последвалата контраатака резервата Салиф Сисе намери напълно непокрития Иван Василев, чийто удар обаче срещна гредата.

„Ботев“ (Пд) намали резултата 90-та минута. Младокът Стефан Попов изведе Салиф Сисе, който отбеляза за 2:1. В ситуацията Сисе бе в засада.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.