„Лудогорец“ загуби в Истанбул

„Лудогорец“ игра смело, надъхано и силно и може да съжалява, че изгуби с 1:3 от „Фенербахче“ в дебюта на новия си стар треньор Георги Дерменджиев.

Пред адската атмосфера на препълнения „Шюкрю Сарачаоглу“ българите, които изглеждаха като преобразени, имаха няколко много чисти положения, но в крайна сметка класата на домакините, а и сериозният късмет, който имаха, им помогна да запишат 18-та си поредна победа от началото на сезона от 18 срещи.

В своя трети дебют начело на разградчани Георги Дерменджиев заложи на доста любопитен състав, На вратата започна Симон Слуга, който като цяло е титулярът от началото на този сезон. Пред него в зашита излязоха Аслак Фон Витри, Сонко Сундберг, помилваният от новия наставник Оливие Вердон и капитанът Антон Недялков, който игра в европейски мач за първи път от февруари. В халфовата линия бепе най-интересно, защото там Дерменджиев бе пoставил трима вместо обичайните двама полузащитници и така Педро Нареси влезе редом до титулярите Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш. Напред също действаха трима – Руан водеше атаката, подкрепен по крилата от Кайо Видал и Бърнард Текпетей, който също напоследък бе загубил доверието на вече бившия треньор Ивайло Петев.

В състава на Фенербачхе го нямше голямата звезда Един Джеко, но пък там бяха Душан Тадич, Фред и Мичи Батшуай.

„Фенербахче“ поведе в 42-та минута, Тогава след грешка при разгираването, турците отнеха и направиха бърза контраатака. Тя бе завършена голово от белгийския национал Мичи Батшуай.

В 52-та минута „Фенербахче“ поведе с 2:0. Точен бе Миха Зайц.

„Лудогорец“ върна едно попадение в 65-та минута. След изпълнение на ъглов удар Педро Нареси опита задна ножица, топката се отби в крака на Родриго Бекао и се озова в мрежата на турците.

Точка на спора сложи Миха Зайц, който вкара копие на първото си попадение, в продължнеието на срещата.

/e-Razgrad/

Hits: 50

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.