„Лудогорец“ дръпна на върха

„Лудогорец“ се възползва максимално от грешката на ЦСКА и постигна десета победа от началото на сезона – 2:0 над „Берое“.

Шампионите не блестяха, но пък взеха точно това, което им трябва – трите точки. По този показател нямат равни у нас в момента. Точни срещу старозагорци бяха Мавис Чибота и Бърнард Текпетей в битката, в чиято първа част бе белязана от драма с контузии.

В 10-та минута домакините изтръпнаха. Вратарят Кахлина се строполи на терена, а Падт започна да загрява. Пластун пък също даде знак, че може и да не продължи. Все пак и двамата стиснаха зъби. Макар Кахлина скоро отново да се озова на земята след сблъсък с Тунгара. Нещата станаха и притеснителни, след като и Са показа, че изпитва болка. В крайна сметка се стигна и до смяна. В 20-та минута Са падна след корнер в наказателното поле на Орлите и се наложи на негово място да влиза Георги Терзиев. Преди това удар на Десподов мина над вратата на Ганев. 24-та минута стражът се намеси убедително и при удар на Сотириу по диагонал. Малко след това ВАР разгледа ситуация за дузпа за домакините, след като Икоко нахлу в наказателното поле, а Александър Василев го бутна и му наруши равновесието. Станислав Тодоров обаче не посочи бялата точка. В 27-та настъпи нова драма с контузен. Този път в редиците на „Берое“. Омар Камара обяви, че не може да продължи, а на неговото място влезе Кукула. Все пак в 33-та минута замириса и на футбол. Вратарят на гостите Генади Ганев направи нелепа грешка и би слабо аут. Десподов с глава свали към Сотириу, който пък продължи надясно към Доминик Янков. Младокът от своя страна чукна топката към Чибота, който стреля по диагонал отляво в мрежата с 1:0.

В последните 20 минути играта се изнерви, а и играчите на двата отбора започнаха да си заработват жълт след жълт картон. Разградчани пък ядосаха Станислав Генчев, след като допуснаха съперниците си в опасна близост, а Кахлина спаси с вещина удар на Кукула. В продължението на срещата „Лудогорец“ все пак успя да нанесе втори удар. Текпетей се разписа, след като набута топката между краката на Генади Ганев. Иначе основен принос за атаката имаше Десподов, който изведе Сотириу. Таранът обаче предпочете да подаде на Текпетей, който бе в по-добра позиция.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.