„Лицата на Разград“ през обектива на млади фотографи

Десетото издание на фотоконкурса “Разград – уловени мигове”, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество се проведе без церемония по награждаване на участниците.

Но изложбата е подредена във фоайето на Общинския културен центъра в Разград и може да бъде разгледана до края на март при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

Конкурсът започва под името “Разград – някога и днес” и включва фотоколажи с цел да провокира проучвателската и краеведческата дейност на участниците. През годините името на конкурса се променя в зависимост от целите и търсенията на младите фотографи. Онова, което обединява всички издания, е желанието за изява, споделяне на личните гледни точки на авторите и стремежът на ръководителите им да предадат любовта към родния край и уважението към хората на Разград. Общият брой участници до днес е 438, а представените фотографии – 1505.

Тазгодишната изложба „Лицата на Разград“ включва 29 творби на участници във фотоконкурса „Разград – уловени мигове“. В него участваха ученици от София, Варна, Разград, Русе, Самуил, Стражец, Девин, Лудогорци. Участниците бяха 63 от 17 образователни институции с общо 145 творби.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.