Легенди на българския баскетбол идват за откриването на обновената спортна зала „Абритус“

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще е официален гост на откриването на обновената спортна зала „Абритус“.

Баскетболният шеф е единственият българин, играл в NBA. Заедно с него в Разград ще гостува и изпълнителният директор на Българска федерация баскетбол – още едно много добре познато лице на баскетболните фенове – Филип Виденов. Един от най-титулуваните баскетболисти и бивш капитан на националния отбор на България, той пое ръководна длъжност с визия за развитие на баскетбола. На откриването на обновената разградска зала ще присъства и Христо Христов – мениджър национални отбори и състезания в БФБ. Събитието ще уважи и Гергана Брънзова – първата българка, играла в женската NBA. Заедно с нея ще е и сестра й Албена Брънзова – мениджър Развитие на женския баскетбол във федерацията, която вече няколко пъти селектира състезателки от отбора на “Вълци-Разград” за национални кампове по програма на FIBA. В залата в събота ще са и част от най-известните и обичани разградски баскетболисти от близкото минало – Илиян Йорданов-Пилето, Румен Ганев и други. Това съобщават от пресслужбата на общинската администрация.

От Общината припомнят, че официалното откриване на обновената зала „Абритус“ е от 11.00 ч. на 17 декември, събота. То се организира от Община Разград и СКБ “Вълци-Разград“. С приветствия и водосвет ще започне събитието, за 12.00 ч. е насрочен демонстративен мач на ветерани-баскетболисти от Разград, а от 13.00 ч. е първата официална баскетболна среща в обновената зала – между отборите момчета до 14 години на „Вълци-Разград“ и Шумен, кръг от Елитна група „Изток“.

Спортният празник включва и съпътстващи събития – във фоайето ще има занимания за децата. Там ще са мини роботите, осигурени от ПФ К”Лудогорец 1945”, както и други игри, свързани с баскетбола. През целия ден залата ще е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Спортна зала „Абритус“ е с капацитет 650 зрителски места, в нея може да се провеждат занимания по баскетбол, бокс, борба и други спортове, както и културни събития и изложения. Залата е изградена през 1988 г. по инициатива на спортния деятел и почетен гражданин на Разград Владимир Софрониев. През годините в нея са провеждани национални и международни спортни събития. През 2013 г. започна ремонт на спортното съоръжение, впоследствие спря и около довършването му възникна сложен юридически казус. През настоящата година ръководството на Община Разград успя да се справи с него и бе довършено започнатото преди почти десетилетие.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Легенди на българския баскетбол идват за откриването на обновената спортна зала „Абритус“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.