Кушии в Гецово

Зам.-кметът на Разград Полина Иванова бе сред гостите на конните състезания, организирани на хиподрума в Гецово от Клуба по коневъдство и конен спорт „Хезар”, и връчи отличията на победителите в една от петте гари от надпреварата.

Състезанието се проведе в памет на бившия президент на клуба и бивш шеф на Асоциацията за чистокръвни английски коне в България Димитър Димитров.

Състезанието бе последната подобна надпревара преди влизането в сила на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки и към проявата в Гецово имаше голям интерес, като над 40 коня от всички краища на страната участваха в нея. Те се състезаваха за четири приза и една купа за различни дистанции и различни възрасти коне: „Голям есенен приз“ за гладко надпрепускване на 1400 м за двегодишни жребци и кобили; приз „Сент Лежер“ – за дистанция 2800 м за тригодишните жребци; приз „Разград“ – за 1600 м надпрепускване за тригодишните жребци и кобили; приз „Супер Спринт“ – за дистанция 1000 м за двегодишни и по-възрастни жребци и кобили. Купа „Димитър Димитров“ бе предвидена за победителя в гладкото надпрепускване на 2400 м за тригодишни и по-възрастни жребци и кобили.

Зам.-кметът Полина Иванова връчи приза „Разград” на жокея Добрин Ганчев и собственика на кобила Оливия Николай Енчев от село Константиново, а Динчер Къров – член на управителния съвет на клуб „Хезар” – постави призовата лента на кобилата, изпреварила 6 коня. Полина Иванова връчи и наградите за жокеите и собствениците на конете, класирани на второ и трето място в тази гара. Сред официалните лица, които връчваха отличия, бе и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов. Купата „Димитър Димитров” бе връчена от съпругата на патрона на състезанието Цеца Димитрова на жокея Нурай Хамил и собственика на кон Дресьор Туана Незирова от Севар.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 20

One Reply to “Кушии в Гецово”

  1. Какво прави местната управа, че дошла зам-кметицата да връчва награди?
    Има супер програми от ЕС, за развитие на районите, един лев не е усвоен!!!
    Нищо не е пипнато за над 30 години!!!
    Заблатясало езеро и бурени до кръста, лайна около чешмата, занемарен район!!!
    Навремето дървавата е направила супер база, от тогава само се цица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.