Кубрат срещу коронавируса

Кметът на Кубрат Алкин Неби издаде специална заповед, с която – за ограничаване на разпространението на COVID-19, e въведен стриктен контрол на пропускателния режим в сградата на общинската администрация.

Гражданите трябва да заявяват услугите, които могат да се предоставят дистанционно, без лично посещение в сградата. В сградата се допуска само по едно лице, което задължително преминава санитарен контрол: измиване на ръцете и дезинфекция със съответните препарати в санитарно помещение на първия етаж в сградата. Подаването на документи се извършва при спазване на правилата за отстояние на 1 метър от останалите служители. Пред централния вход на сградата на Община Кубрат не се допуска струпване на хора. Обслужването в сградата ще се осъществява от 08:00 до 17:00 часа само на първия етаж. Срокът за изпълнение на заповедта ще е до 29 март 2020 г.

Вече се извършва цялостна дезинфекция на общинските административни сгради и учреждения в Кубрат. С приоритет са местата, в които се обслужват граждани, съобщават от пресслужбата на Общината. Дезинфекция се извършва и на публични места: паркове, градинки, спортни и детски площадки и други. Дезинфекцията против COVID-19 се извършва в изпълнение и препоръките на Оперативния общински щаб и тя се осъществява на територията на град Кубрат и цялата община.

А общинската управа отново призовава гражданите да ограничат социалните контакти и да се съобразяват с предписаните ограничителни мерки и разпоредби.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.