Кръщелниците на кмета получиха подаръците си

И тази година заради противоепидемичните мерки кръщелниците на кмета на Разград получиха своите подаръци от градоначалника по домовете си, а не на весело парти, каквато бе традицията, всички деца, родени на Деня на Разград 28 януари, да стават кръщелници на градоначалника, докато навършат пълнолетие.

Служители на отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности” в Община Разград се свързаха с родителите на 36-те деца и ги посетиха в удобно за тях време днес или в предходните дни, за да им връчат подаръците. Децата, родени на 28 януари, са 30, но подаръците за 36, тъй като от няколко години кръщелници на кмета са и тризнаците от две разградски семейства. Подаръците за децата са съобразени с тяхната възраст, интереси и желания, уточняват от пресцентъра на общинската администрация.

Поздрави от кмета Денчо Бояджиев и подаръци за двойния празник – на града и рождения си ден, получиха:  Мерлин Мустафа – на 18 г.; Иван Радев и Христина Йорданова – на 17 г.; Зорница Тодорова – на 16 г.; Цветилена Паскалева – на 15 г.;  Ферихан Рамадан – на 14 г.; Цветомира Аладжова – на 12 г.; Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева – на 11 г.; близнаците Толга и Корай Хасанови – на 10 г.; Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева – на 9 г.; Цветелина Сашева и Илиян Славов – на 8 г.; Селин Самиева, Симеон Пеев, Десислав Вълков и  Моника Николаева – на 7 г.; Симай Кадирова – на 6г.; Ефе Вергилов, близначките Емма и Мария Тоневи – на 3 г.; Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 2 г.;  Селин Фетова и Ерин Асан – на 1 г., както и 9-годишните тризнаци: Александър, Николай и Теодора Василеви и Диляна, Калина и Теодора Терзиеви.

Подаръците зарадваха рождениците, а и те, и родителите им си пожелаха следващата година обстановката да позволява да празнуват заедно на парти за кръщелниците и да си получат подаръците лично от кмета.

Към този момент няма информация дали към веселата компания от рожденици на 28 януари са се присъединили още деца. Регламентираният срок родителите с адресна регистрация в община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. Традиционно първият подарък от кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.