Коледната елха ще грейне на 4 декември

ЗАРАДИ ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА МАСОВО ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪБИТИЕТО – ТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДАВАНО ПРЯКО ВЪВ ФЕЙСБУК И ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА НА ОБЩИНА РАЗГРАД

Светлините на коледна елха в Разград ще бъдат запалени на 4 декември. Във връзка с извънредната епидемична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета на Разград кратката церемония по запалване на светлините ще бъде излъчвана онлайн на Фейсбук страницата на Община Разград. Не се препоръчва масово посещение на изявата, а присъстващите трябва да спазват противоепидемичните мерки – да са с предпазни маски с изключение на децата до 6 години и да спазват физическа дистанция от 1,5 м. с изключение на членове на едно семейство/домакинство. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Зрителите на онлайн излъчването на церемонията по запалване на светлините на градската коледна елха ще видят за пръв път танц на Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца с нови уреди, които рисуват фигури със светлина. На площада ще са и коледарите от ДТШ “Хорце“. Дядо Коледа ще бъде посрещнат с коледна песен, изпълнена от възпитаничка на Школата за поп пеене в ЦРД. Приветствие към разградчани ще отправи кметът на община Разград Денчо Бояджиев.

Честта да запалят светлините на елхата ще имат четирима ученици, постигнали през настоящата година призови места в различни конкурси. Виктор Имперов е четвъртокласник от ОУ “Васил Левски“- Разград, той е класиран на трето място на Международна математическа олимпиада – финал, Тайланд. Самир Рамадан е петокласник от ОУ “Никола Икономов“, той има призови места на национални математически състезания, участвал е в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Осмокласниците от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ Теодора Тодорова и Николай Николов са класирани на трето място на Националната олимпиада по история и цивилизация в Русе.

Запалването на светлините на Градската коледна елха е насрочено за 18,00 ч. в петък, 4 декември, пред Общинския културен център.

В същата вечер за пръв път ще бъде включено ефектното осветление на две от трите обществени сгради в централната част на Разград  – ДКЦ-1 /поликлиниката/ и Пощата.

Предстои изграждане на ефектно осветление и на сградата на Данъчното.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.