Коледен концерт на Разградската филхармония

Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ ще изнесе своя Коледен концерт утре със специално участие на талантливия пианист – разградчанина Фидоси Керчев. Диригент ще бъде Левон Манукян.
Концертът в залата на Филхармония „Проф. Димитър Ненов“ започва в 11 часа. В първа част на програмата са произведения от Чайковски, Хачатурян, Шостакович, Шуберт, Щраус, а във втората – „Апасионатата“ на Бетовен и „Испанска рапсодия“.
Билетите се предлагат на касата на Новия театър, а в деня на концерта – във Филхармонията на цени от 6 и 8 лева.
Фидоси Керчев е роден през 1998 година в Разград. Свири на пиано от 7-годишна възраст при Галина Героева. Завършва средното си образование в НМУ „Любомир Пипков” – София. Обучава се 1 година в SRR – Париж. Понастоящем е студент – магистърска степен в Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на проф. Йохан Шмидт. Участвал е в много престижни форуми и фестивали, носител е на множество награди и отличия. Сред най-значимите му постижения са първа награда от конкурс „Breughel“ и още първи отличия в Париж, в Япония и естествено, в България. Изнасял е множество концерти у нас и в чужбина. Талантливият пианист е изнасял ярки клавирни рецитали в Българско посолство в Токио, в Българския културен център в Париж, във Френски институт и в НДК в София. Участвал е в българските фестивали „Салон на изкуствата“, „Варненско лято“ и „Софийски музикални седмици“. Солирал е на Симфоничен оркестър на Българското национално радио, Нов Симфоничен оркестър – София, Русенска филхармония, в Шумен, Видин, Враца и Разград. Участвал е в майсторски класове на редица професори. През 2015 става носител на стипендия от Фондация „Петко Стайнов“ и Американска фондация за България, номиниран е за наградата „Кристална лира“ в категория „Млад изпълнител“, а година по-късно печели VI ежегоден конкурс на Фондация „Йордан Камджалов“.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.