Кметът Бояджиев: Влизаме в режим на живот при извънредно положение

Общината остава отворена, ще работи и социалният патронаж

Кметът Бояджиев публикува в профила си във Фейсбук специално обръщение към разградчани по повод въведеното извънредно положение в страната, в което обявява и как ще продължи животът ни в следващия месец:

 

Уважаеми жители на Община Разград!

Поставени сме пред сериозно изпитание и трябва да се справим заедно.

❗️ В страната бе обявено извънредно положение и бяха въведени мерки за недопускане разпространението на Коронавируса. Призовавам Ви да сте отговорни пред себе си, семействата си и обществото!  За мен като Кмет на Община Разград е най-важно да опазим живота и здравето на жителите на общината, затова още от началото на седмицата в администрацията започнахме поетапно въвеждане на превантивни мерки – дезинфекционни, ограничаване на посещенията в социалните услуги и пенсионерските клубове.

❗️От понеделник, 16 март, въвеждаме и нови мерки съобразно заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването. Достъпът на външни лица в сградата на общинската администрация ще бъде ограничен с изключение на Центъра за административно обслужване и отдел „Местни данъци и такси”, които са на партерния етаж. Оптимизира се и пропускателният режим, като се обособяват самостоятелни потоци на служителите и на потребителите на административни услуги. Не спира и дейността на Община Разград в социалната сфера – служителите от Домашен социален патронаж ще доставят суха храна на 455-те си потребители.

❗️ Вероятно извънредното положение ще ни поставя нови и непредвидени казуси, но се ангажирам заедно с екипа ми да търсим бързи и адекватни решения, за да опазим града и останалите населени места в общината от заболяването COVID-19.

* * *

Паралелно с това от пресцентъра на общинската администрация съобщиха още, че тези, които имат електронен подпис, могат да използват електронните услуги, които Община Разград предлага, те са описани на сайта на местната управа.

Съобразно заповедта на здравния министър се затварят и търговските обекти на общинския пазар, които продават стоки, различни от хранителни, затварят се и сергиите, на които хранителните стоки не са опаковани.

Контролът върху изпълнението на превантивните мерки ще се извършва от общински служители и служители на ОД на МВР-Разград.

Въведените превантивни мерки отлагат и няколко събития, свързани с дейността на Община Разград или част от културния календар – пилотното преброяване на НСИ на част от Разград и село Ясеновец ще се проведе от 20 април, а не от 27 март; на 27 март няма да има и церемония по награждаване на победителите от журналистическия конкурс „Григор Попов“, който се организира от ЦУТНТ и Община Разград, наградите ще бъдат изпратени по куриер на победителите. На този етап заседанието на Общински съвет  -Разград, което бе предвидено за 31 март, не се отлага.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.