Температурите се понижават, идват дъжд и студ

Максималните температури днес съществено ще се понижат и ще бъдат между 12° и 17°. Ще бъде ветровито, облачно, а в следобедните часове ще завали дъжд, все още главно в Северна България и планинските райони.

Във вечерните часове валежи ще обхванат по-голямата част от страната, включително и Черноморието.

В планините ще бъде предимно облачно и през втората половина на деня и там ще завали дъжд, само по най-високите върхове – сняг. По-значителни валежи се очакват в западните части от Стара планина, където и снежната граница ще бъде по-ниско. Северозападният вятър ще отслабне, ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури в курортите ще бъдат от 4° до 10°, а по най-високите върхове – около минус 1°.

През нощта и утре застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, в много райони с валежи от дъжд, като с понижението на температурите на места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен североизточен вятър и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. През нощта срещу понеделник валежите ще спрат и през следващите дни ни очаква време с променлива облачност. Сутрешните температури ще се понижат, но дневните ще започнат да се повишават.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.