И Разград има Национален пресклуб на БТА

Разград се присъедини към областните градове в страната с Национален пресклуб на БТА.

Откриването бе в първия ден на традиционния Панаир на киселото мляко. Лентата прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, областният управител Драгомир Златев, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и зам.-кметът Добрин Добрев.

„Сега и Разград най-сетне има национален пресклуб на БТА – място за пресконференции, други събития и разговори по теми, които се обсъждат в пресклубовете в цялата страна или по местни въпроси, както и за срещи на медиите от региона“, каза пред присъстващите гости и приятели на Агенцията Кирил Вълчев. И обясни, че в Разград се открива 24-ят национален пресклуб на БТА извън столицата. Остават още Перник и Монтана, за да бъде завършено изграждането на мрежата от пресклубове – кореспондентски бюра във всички областни градове на България.

„Нека тук се произвеждат добри новини и както днешният ден е горещ в няколко аспекта – откриването на Панаира на киселото мляко, футболната среща на „Лудогорец“ и „Олимпия“ – Любляна, и високите температури, нека в този офис да е все по-горещо – да се отразяват всички събития в нашия град”, пожела в приветствието си Добрин Добрев. Той заяви, че за един областен център като Разград е въпрос на престиж да има национална медия под своя покрив, която се е утвърдила като иновативна, която е в сърцето на събитията, която е изключително добър и надежден партньор.

„Новият пресклуб на БТА ще помогне положителните новини да се комуникират по правилния начин“, каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

По думите му в последните години Разград е един доказал се през времето индустриален център със силно развито земеделие и производство във фармацевтичната промишленост, с музея, който успяхме днес да посетим, спорта, съоръженията, които успя да изгради Разград. „В целия този процес едно нещо липсва и аз се радвам на вашата инициативност –  за това, че днес откриваме поредния пресклуб на БТА, защото всички тези положителни новини и тези усилия трябва да се виждат, да се чуват, трябва да се комуникират по правилния начин“, обобщи той.

Областният управител Драгомир Златев припомни първите разговори в много стнудени дни около реализирането на идеята за откриването на Националния пресклуб в Разград между него и генералния директор на БТА Кирил Вълчев. „А сега в горещото – той е вече факт. Вие представяте истинските новини за България“, каза Златев и пожела успех.

Новият медиен офис бе осветен от архиерейския свещеник отец Георги. Гостите бяха поздравени с акапелна песен в изпълнение на Ралица Райчева и Анна Сербезова – солистки на Капанския ансамбъл.

/e-Razgrad/

Hits: 106

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.