Извадиха живо дете под рухналата сграда в Истанбул

Още едно дете е извадено живо изпод развалините на рухналата в истанбулския квартал „Картал“ два дни след трагедията, съобщава информационната агенция Anadolu.

Спасители успяха да извадят днес изпод руините 16-годишния тийнейджър Мерт Айдън, който е прекарал там 45 часа. Освен това спасителните екипи са успели да установят контакт с 30-годишната Шейма Камбур, която все още се намира под останките. Възможно е с нея да са и двете й деца (все още живи), информира Хабертюрк.

Вчера бяха спасени две деца – 5-годишно момиче и 9-годишно момче. Те бяха стояли под развалините над 18 часа.

Броят на жертвите при рухването на жилищен блок в Истанбул се увеличи до 14 души. Това съобщи днес турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от световните агенции и турски медии. Той посочи, че спасители са извадили днес телата на още трима души, с което броят на загиналите достигна 14 души, информира Асошиейтед прес. Изминаха 47 часа от момента на рухването на сградата. Ние, спасители, медици работим със същото темпо. До момента има 14 жертви, успяхме да извадим 14 души живи изпод останките на блока”, каза Сойлу, цитиран от турската телевизия Хабертюрк.

Той посочи, че спасителите продължават с усилията да стигнат до други хора, затрупани от руините, но не посочи колко още хора може да се намират под останките. Надяваме се да извадим живи хората, които все още се намират под останките, каза той.

Сойлу обеща да бъде наказан всеки, който се окаже отговорен за срутването на сградата. Той и министърът на труда, социалните грижи и семейството Зехра Зюмрют Селчук се намират в кризисния щаб, сформиран в училище “Чака Бей” в района.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.