Затягат мерките в Разградско 

Да се засили контролът върху спазването на противоепидемичните мерки в Лудогорието заради плавното покачване на заболеваемостта в региона и сериозното й повишаване в много райони на страната.

Това реши на свое неприсъствено заседание Областният кризисен щаб за борба с COVID – 19. Според данните от 8 март заболеваемостта в областта е 106,5 на 100 000 души население за период от 2 седмици. Това е така наречената оранжева зона.

Щабът препоръчва МВР, РЗИ и Областната агенция по безопасност на храните да засилят контрола в големите хранителни вериги, за да не се стига до струпване на хора. Ще се следи стриктно при предизборни събития да са запълнени до 30 % от помещенията, хората да са на разстояние 1,5 м, да се прави проветряване и дезинфекция на всеки час. Това важи и за провеждането на групови занятия на територията на областта.

Стриктното спазване на посочените мерки ще доведе до ограничаване разпространението на COVID-19, запазване здравето и живота на хората и възможност за работа на бизнеса, мотивира решенията си Щабът.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.