Коалиция “БСП за България” откри предизборната си кампания в Разград

Коалиция “БСП за България” в Разград откри своята предизборна кампания за “Парламентарни избори 2021”. Левицата влиза в надпреварата за вота с №4 в интегралната бюлетина и със слоган: „С грижа за хората”.

Водач на листата е Таско Ерменков – народен представител от БСП в 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Втори е председателят на общинската партийна организация и зам.-кмет на Разград Добрин Добрев, а трети – директорът на „Паркстрой“ Иван Борисов. Следват: директорът на Домашния социален патронаж Румяна Балтова, Йордан Минчев, който ще води кампанията си от Великобритания, директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова, областният младежки лидер на партията Димитър Ганчев, и експертът в общинския отдел „Стратегическо планиране“ Павлина Русева.

Кандидатската листа на „БСП за България“ бе окачествена като добре балансиран екип от представители на три поколения в нея. Образовани, интелигентни хора, експерти в своята професионална област, обединени около мисията за социална справедливост. Добро съчетание от младост, зрелост и опит. Средната възраст на кандидатската листа е 46 години. Целта пред осмината в нея е победа на предстоящите избори, възстановяването на демокрацията и доверието в институциите, равни възможности за всички у нас.

В обръщението си към присъстващите привърженици и симпатизанти председателят на разградската общинска организация на БСП и втори в листата Добрин Добрев каза:

„Близкото бъдеще на България и на Европа зависи от всеки един от нас. Просто трябва да сме наясно какво искаме да се случи и как това може да бъде постигнато. Да се измъкнем от порочното управление на държавата от ГЕБР начело с Бойко Борисов в последните 12 години. Да спрем безразборното раздаване на пари от прозореца на джипката от премиера слънце, който преминава през Разград и Лудогорието като през малка гара.

Ще се справим, ще махнем всичко това, защото сме заедно и сме силни. Ще си върнем солидарната и правова държава, за да преодолеем демографската катастрофа. И най-вече, да го направим с грижа за хората – най-ценният капитал на една нация.“

„Чест е за мен е да водя тази листа, да представлявам гордите жители на Лудогорието“, заяви прочувствено Таско Ерменков. И продължи: „Знаем къде сме сега и защо. Важно е какво ще направим, за до променим ситуацията. Живеем в XXI век. И не е нормално в малка България да има няколко привилегировани области и други, за които почти нищо не се прави.

Изборите, които предстоят, не са обикновени. Избори, на които можем да заявим, че искаме да живеем като хора, наистина в XXI век. Трябва да се отърсим от внушавания ни страх, че да се гласува е смъртоносно. Обратното – на изборите можем да гарантираме различен живот на нашите деца и внуци. И това няма как да се случи без Българската социалистическа партия.

Ние не обещаваме. Четири години в парламента сме се борили за това. Опитаха да ни откажат по различни начини. Не се поддадохме. Сега трябва просто да приберем плодовете, които сме отгледали. За да не бъдат Разград и Лудогорието най-бедното, най-непросветното , най-обезлюдяващото се място. Място с най-малко лекари на глава от населението. Можем да променим това, само ако на 4 април излезем и гласуваме с бюлетина №4.”

Към хората в залата на Филхармонията се обърна и Денчо Бояджиев, председател на Областния предизборен щаб: „Пандемията практически спря икономическия и социален живот у нас. А в последната една година управляващите упорито се стараеха да ни убедят, че живеем в обществен рай и са решени проблемите на всички хора в страната, както и на националната икономика. Но истината е безпощадна – ние сме на едно от последните места в ЕС и сривът продължава.

За да се промени това, трябва да участваме. Веднъж завинаги нещастието, стоварило се върху ни в последните 12 години, да бъде преборено. Няма да е лесно. Но можем! Просто трябва да излезем и да гласуваме. За да тръгнем след 4 април по пътя на нормалното социално-икономическа развитие.“

Пред участниците в откриването предизборната кампания на Коалиция “БСП за България” концерт изнесе Капанският ансамбъл.

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

One Reply to “Коалиция “БСП за България” откри предизборната си кампания в Разград”

  1. Преди 2 седмици, що не го каза лично на ББ, Денчо, че се беше беше навел до колене да му благодариш за отпуснатити пари за ремонта на разбитите ти улици!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.