Започна продажбата на билети за спектакъла „Приказка за виенския валс“ за Деня на Разград

Започна продажбата на билети за гостуващата за Деня на Разград „Приказка за виенския валс“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

С този концерт спектакъл Националният музикален театър „Стефан Македонски“ откри творческия сезон 2023/24 г. Той е вдъхновен от най-красивата и романтична музика, завещана ни от оперетните класици от времето на Австро-Унгарската империя – Лехар, Калман и Йохан Щраус – син. Част от постановката са популярните творби: „На хубавия син Дунав“, ария на Силва от „Царицата на чардаша“, арии от „Веселата вдовица“ и „Графиня Марица“.

В концерта участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър. Солисти са: Добрина Икономова, Петьо Пирозов, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Зорница Иванова, Денко Проданов, Христо Сарафов, Теменужка Трифонова, Богомил Спиров, Олга Михайлова-Динова. Солисти на балета са Татяна Янева и Трайче Стойковски, а диригент – Юли Дамянов. Режисьор е Александър Мутафчийски.

Билетите се продават на касата на Общинския културен център, тел. 0898445630. Цената им е 20 и 30 лв.

Спектакълът е част от културната програма на Община Разград по повод 28 януари – Деня на Разград. Цялата програма за празника вижта ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.