Започва ремонтът на детската площадка зад билетната каса на “Лудогорец”, новите съоръжения са дар от „Биовет“

Работници от общинските предприятия „Паркстрой“  и „Ремонтстрой“ започнаха подготовката за ремонт на детската площадка на ул. „Васил Левски“ /зад билетната каса на „Лудогорец“/, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Сега се почистват наносите по асфалта, старото покритие, както и на амортизираните съоръжения за игра, ще бъдат премахнати. Проектът предвижда и премахване на пет потенциално опасни дървета в непосредствена близост до площадката, както и компенсаторно залесяване след това.

След разчистване на терена ще започне обновяването на детската площадка, което е дарение от „Биовет“. Фирмата финансира поставянето на четири съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години: комбинирано съоръжение, люлка тип „клатушка“, двойна люлка тип „махало“ и къщичка-беседка. В зоните на падане около съоръженията ще бъде поставена противоударна настилка. Площадката ще има висока 1 метър ограда, ще бъде с два входа. Ще има жив плет от 56 храста лигуструм. Ще бъдат засадени и 4 дървета от вида шестил. Предвидено е и поставяне на пейка и кошче за боклук.

И съоръженията за игра, и растителността са избрани съобразно изискванията на Наредба №1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Предвидено е и новозасадените дървета да са разположени от югозапад, за да правят сянка площадката след пладне.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.