Гише за социални услуги от днес в Община Разград

В Центъра за административно обслужване на пdртерния етаж н а Община Разград е обособено гише №5 за насочване към социални услуги, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

То функционира по проект за укрепване на общинския капацитет в Общината. Реализира от 20.03.2023 г.чрез  Европейския социален фонд плюс по Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирано от Европейския съюз. Финансирането е на стойност 276 360 лева, а изпълнението – 24 месеца.

Длъжностното лице ще изпълнява дейностите по Закона за социалните услуги  в частта, свързана само с насочването от общините за ползване на социални услуги. След конкурс по проекта бяха назначени двама социални сътрудници и един специалист социални услуги. Абибе Ибрахимова, Бурчин Акифова и Симона Димитрова ще информират и консултират местните общности относно възможностите за социална подкрепа и социално включване, както и с насочването на потенциалните потребители към социални услуги и другите механизми за социална подкрепа на общинската администрация, както и останалите задължения и ангажименти на Община Разград, които произтичат от Закона за лична помощ и Закона за хората с увреждания.

Центърът за административно обслужване е на партерния етаж в сградата на Община Разград с работно време: понеделник – петък от  8.30 до 12.30 ч. и от 13.00 до 17.00 ч. с адрес: Разград, бул. Бели Лом 37А. Телефонът за контакт е 084/618 306, а e-mail:  sdd_eksperts@razgrad.bg.

/e-Razgrad/

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.