Задържаха шефа на служба „Миграция“, разследването е за корупция

Днес, 14.08.2023 г., при съвместна акция на Окръжна прокуратура – Разград и дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР е задържан Павел Маринов, началник на група „Миграция“ при ОДМВР – Разград.
Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Маринов е задържан преди обяд на работното му място. Разследването е за корупция, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 302, т.1 б „а“ във вр. с чл. 301 ал. 1 от НК.
При същата акция са задържани още две лица – Т.К. и С.С., съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още едно лице.
В случая се касае за престъпна схема, при която Т.К. и С.С. са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в Република България. За целта двамата намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях. В качеството си на началник на група „Миграция“ при ОД на МВР – Разград Павел Маринов е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което свое задължение той не е изпълнявал.
Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Разград се извършват процесуално-следствени действия на множество адреси.

Подробности за случая ще бъдат дадени утре в 7:00 часа пред сградата на прокуратурата в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 52

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.