Животни и птици от фермата „Парадайс“ в Липник се снимат в холивудски продукции

Звучи невероятно: животни и птици от семейната ферма на Андрей и Христина Андрееви „Парадайс“ в Липник се снимат от няколко месеца в холивудски продукции.

„Изключително съм доволен от този факт, защото той е доказателство за правилния начин, по който се грижим за нашите питомци. За да стигнат да снимачката площадка, трябва да е доказано, че те са социални, добри и много добре обучени – заради многото хора, прожектори и различната за тях обстановка“, разказва Андрей.

Нещата тръгнали случайно – след предложение на приятеля и ментор на Андрей в соколарството Анани Любенов за снимки в задокеански филм. Участвали с алпаки, щрауси и кози. Тогава се запознали с доц. Стоян Лазаров от Националния природонаучен музей към БАН, зоолог-арахнолог /специалист по паякообразните/. Стоян Лазаров е и преподавател в НАТФИЗ и Нов български университет. Има над 50 научни публикации в специализирани издания. Участник в над 40 филма с животни, птици и насекоми. Благодарение на доброто сътрудничество, прераснало вече и в приятелство между тримата, почти 50% от животните и птиците от фермата „Парадайс“ са се снимали във филми, реклами и телевизионни реалити формати от типа на „Сървайвър“ и „Страх“ в България, Гърция и Румъния. Засега.

„В началото на тази година за пръв път бях във фермата „Парадайс“. Видях птиците и животните, снимах алпаките Джак и Джеймс, които само след месец бяха герои във филма „Furries“  /косматковци/“, разказва доц. Стоян Лазаров, който в момента е специален гост на Андрей и Христина в Липник заедно със сина и съпругата си.

В продукцията участвали още кози и щрауси, водени великолепно от Андрей, заради което до щраусите се приближавали даже и главните герои във филма.

За по-малко от месец в звезда се превръща и папагалът еклектус Коко, който участва в две реклами и една фото сесия. Едната реклама се върти по българските телевизии – там Коко е на рамото на Ненчо Балабанов, а в другата папагалът от Липник може да бъде видян по билбордове из Англия.

Доц. Стоян Лазаров е сигурен, че своята премиера на снимачната площадка ще направят още полярната лисица, бухалът, полярната сова и бебето алпака от фермата. „За мен те вече са преминали кастинга“, категоричен е специалистът.

„А това е така, защото за тях се грижи един сърцат и безкрайно влюбен в животните мъж. Андрей се раздава по време на снимките. И животните актьори са пунктуални в изпълнението на това, което се изисква от тях, докато работят камерите. Това е и заключението на наблюдателите от Американската асоциация за хуманно отношение към животните, които задължително присъстват на снимките“, разказва още доц. Лазаров.

Петгодишната Хриса гушка още един бъдещ филмов актьор
Петгодишната Хриса гушка още един бъдещ филмов актьор

„Вероятно успявам, но това идва от душата ми. И тук, и по време на снимки, се старая с животното или птицата да сме партньори. Живот и здраве, това ще продължи, много искам в биографиите ни да има още много, много подобни епизоди. Това ме зарежда и стимулира да реализирам мечтата си, към която се устремихме със съпругата ми преди няколко години – фермата за екзотични животни и птици „Парадайс“ да се превърне в отворен парк за деца и техните родители“, сподели на раздяла Андрей.

Нещо, в което сме убедени. Нашето пожелание е това да стане възможно по-скоро!

/e-Razgrad/

Hits: 36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.