Елхата озари Разград

Светлините на градската коледна елха грейнаха и озариха Разград тази вечер.

На „небосклона“ в нощното небе изгряха и Персеидите в специална инсталация, което пък даде началото на коледния базар в района между площадите „Независимост” и „Момина чешма“.

На тържеството бяха кметът на Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, зам.-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Общината Нели Добрева, както и областният управител Владимир Димитров.

„Декември е един от най-красивите месеци в годината, защото коледните светлини ни изпълват с мечти, с желания за благополучие, за здраве, за щастие, за берекет. Силно се надявам светлините на нашата разградска коледна елха да донесат в сърцата ни този уют и надежда, че нашият град ще пребъде, ще бъде още по-красив, а всички ние ще бъдем живи и здрави“, каза в приветствието си към разградчани кметът Добрин Добрев. И пожела на всички да бъдат щастливи не само на Коледа, но и през цялата 2024 година, която пък да бъде много по-красива и благодатна.

Но преди това децата на Разград посрещнаха очаквания с нетърпение от тях Дядо Коледа, който този път обеща подаръци и на не толкова послушните.

Светлините на елхата запали сетовният ученически шмпион на дълъг и троен скок Лъчезар Вълчев с кристалната сфера, заредена с енергия от изпълненията от сцената на разградските талантливи деца.

В тържеството участваха изпълнители от Театрално-музикалния център и деца от Музикална школа „Илия Бърнев“, Арт училище „Енджой“, Школа по К-поп, ТФ „Феникс“ и Клас по поп пеене, и трите към ЦРД.

Коледните и Новогодишните празници в Разград тази година са под надслов „Коледна магия“. Събитията ще се случват на двата централни площада „Независимост“ и „Момина чешма“, както и в пространството между тях.

/e-Razgrad/

Hits: 195

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.