Дядо Коледа с подаръци и лакомства за 76 деца в Кубрат

За четвърта поредна година в Центъра за специална образователна подкрепа /бившо ПУИ „Д-р Петър Берон”/ в Кубрат се състоя Коледно тържество, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На него присъстваха завеждащият отдел “Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване” към Община Кубрат Здравко Вутов, общински съветници, представители на институции, учители, родители и близки. С приветствие към децата в неравностойно положение от Центъра и с поздравления и благодарности към дарителите се обърна директорът на учебното заведение Добринка Добрева. А от името на кмета Алкин Неби те получиха поздравителен адрес.
Възпитаниците на Центъра изнесоха богата художествена програма. Децата пресъздадоха приказката за Червената шапчица, а също и приказката за вълка и седемте козлета. Малчуганите танцуваха и се забавляваха, а публиката ги аплодира бурно. Най-интересният момент за тях настъпи с идването на Дядо Коледа. Той и Снежанка се погрижиха да има подаръци за всяко дете. Тази година подаръци и лакомства имаше за 76 деца, а те бяха подсигурени от дарители чрез кампанията “Снежинка” на единствената жена състезател по офроуд в България Мерлин Мехмедова от Кубрат. “Призовахме децата да напишат писма до Дядо Коледа. Публикувахме списъка с техните имена и желания. Всеки дарител трябваше да си избере дете и да напише името му като коментар в социалната мрежа. Всички подаръци са нови, добре опакован и надписани с имената на децата”, сподели Мерлин Мехмедова. Мехмедова благодари на всички дарители от страната и чужбина и призова тази акция да продължи и за напред, защото най-скъпият подарък за всички деца е добротата, обичта и грижата за тях. “Главната цел на тази кампания е да влее топлинка в сърцата на децата и да предизвика радост в очите им, мисля, че това видяха всички присъстващи”, каза още Мерлин Мехмедова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.